Skocz do zawartości
demur

Wifi Wlan Vbi Asmobile S96s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Problem dotyczy Wifi wbudowanego w laptopa marki VBI, model to S96S. W notebook'u zainstalowana zostala karta Broadcom'a 802.11g.

O co chodzi, mianowicie kto sie orientuje ten wie, ze w w tym modelu nie ma przełącznika sprzetowego (radia) WŁĄCZ/WYŁĄCZ WLan, robi sie to za pomocą oprogramowania. Moj problem polega na tym ze nie moge włączyc wifi, wyszukac sieci, nie moge zrobic praktycznie nic. Robiony byl format instalowane milion sterownikow a w Windows'owskim operowaniu siecią bezprzewodową, po nacisnieciu "Odswież listę sieci" wyswietlany jest komunikat "Nie znaleziono zadnych sieci bezprzewodowych w zasięgu. Upewnij się, ze przełącznik sieci bezprzewodowej na komputerze jest włączony..." i tak bez skutku, zeby było oczywiscie zabawniej, sprawdzałem poprawnosc działania karty w trybie awaryjnym... niestety działa. Wyłączone są wszelkie zapory, nie ma antywirusow (takze proszę bez offtopow). Bios nie jest zaktualizowany poniewaz w programie "ASUS UPDATE" wystepują problemy, nastepnie program odsyła do strony producenta. Wersja Biosu 0107, na stronie Intel'a dostepny jest 0113. Niestety przyznam nie umiem go zainstalowac ale i równiez wątpie aby była to wina biosu ( pomimo tego jezeli ktos ma pomysł na instalację to uprzejmie proszę o wskazówki). Przygoda z laptopami to nowy sport dla mnie dlatego prosze o powazne podejscie do sprawy i oczywiscie podejscie, pozdrawiam.

...dzis zainstalowałem Wireless consol utitity ( V2.06 ), huraa dioda aktywnosci WLAN'u sie swieci, znajduje dostepnych mnóstwo sieci, gdy podłącze sie do mojej własnej, odnawia ip i pach, dioda sie wyłącza WLAN niedostepny, czy powinienem zastosowac jakies uniwersalne ustawienia, czy te automatyczne beda w porządku.

Jezeli ktos bedzie kupował kadłubka, niech zapyta czy jest karta WiFi Intelowska, czy tez Broadcom'a, mozecie oszczedzic sobie sporo nerwow a cena jest ta sama.

chyba sie udało, nowa wersja windowsa xp i zaczeło działac, 5 reinstalli ale pomogło :D pozdrawiam i zamykam temat

Edytowane przez demur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi