Gość Kaaban Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) Witam! Mój problem: na tym samym laptopie linux WIDZI sieć i jest net, zaś na windowsie NIC A NIC. Z tej samej płyty instalowałem windowsa na drugim kompie-i jest wszystko ok! przywracałem ustawienia domyslne laptopa i dalej nic... co robić? dioda w lapku od sieciówki się świeci, tylko ten [ciach] windows nic nie widzi ;/ lapek to asus z53n. Wtedy nie chcial sterów, poza tym winSp2 nie miałby do tego sterowników? :| pomocy! wykrywa tylko kartę 1634 czy jak ona się tam zwie... A wszystko zaczęło się od tego, że wyłązyłem na chwilę sieciówkę pod winem i od tej pory nie dziala ;( a reinstalka była z 10 razy i 2 resety biosu... Edytowane 8 Września 2007 przez Kaaban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 najpeirw trzeba by ustalić czy sieciówka w ogłe działa pod windą, spinguj np 127.0.0.1. Potem, skoro nie działa net, a sieć działa to zapewne masz źle ustawioną bramę sieciową lub dnsy... Ustaw to zgodnie z zaleceniami dostawcy netu i nie może nie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...