Skocz do zawartości
Pawcioo

Problem Z Kartą Dzwiekowa Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z karta dzwiekowa. Otoz dzis od poludnia mecze sie z dzwiekiem w kompie.. Sterowniki przerozne instalowalem juz 3,4 razy i nic nie dawalo, wyjalem karte dzwiekowa i wlozylem z powrotem - tez nic. Nie wiem co sie dzieje. kompa restartowalem juz chyba ze 100 razy:/ za kazdym razem jak chce wejsc w konfiigurajce dzwieku wszystkie opcje sa zakryte nic nie moge zrobic (tak jak wogole by tej karty nie wyszukiwalo), a w winampie jak chce wlaczyc jakas muze to wyskakuje mi taki komunikat:

Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration.

Error code: 88780078

... a przeciez mam ta karte pol roku i nigdy wczesniej takiego bledu nie bylo. Pomozcie mi plz, bo bez muzy to ja zgine ;/;/

POZDRO

PS. moija karta dzwiekowa:

Creative SB Audigy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy karta jest wykrywana jako urzadzenie PCI inne komponenty na niej ? Jesli tak to sprawdz czy dziala na windowsowym driverze od Audigy.

Jesli po zainstalowaniu sterow dalej widnieje jako PCI itp to recznie je zainstaluj.

Aha ustawiles urzadzenie (audigy) jako domyslne w opcjach dzwieku w panelu sterowania ?

Moze gryzie sie z integra ? sproboj ja wlaczyc / wylaczyc.

Sprawdz ja tez w innym kompie jak to samo to uwalona na 99%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobny problem: mam AC97 na Asusie A8N-E deluxe i również gubi mi sterowniki. Jedyne co pomaga, to instalacja sterowników po każdym uruchomieniu. Zero wirusów wg noda32 z aktualną bazą danych.

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi