Forrestal Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Jak w temacie - zastanawiam sie nad wymiana mojeg Tagana 430 U15 na cos mocniejszego a zarazem cichszego. Warunek to taki ze cena ma oscylowac w okolicach 400zl +-20. Ma byc cichszy od Tagana i posiadac 2xpcie 6pin. Na poczatku bylem przekonany do Corsaira HX520 ale zarowno na SPCR jak i Weelkoo w ostaniej recenzji na Frazie skarza sie ze zasilacze te piszcza. Jest tez ANTEC NEO HE 500W ktorego Weelkoo pochwalil (jego slabsza werje) za to iz byl cichy natomiast panowie z SPCR znow uwazaja go za glosny. W tej cenie jest jeszcze Tacesn Suprero 500W ale jakos do tej marki nie mam przekonania a opini o nim jak na lekarstwo. Jest tez Pentagram SF 620W w okolicach 3 stowek za to bez odpinanych kabli. Co Panowie polecicie? dodam ze bedzie dzialal w Antecu P182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Co do Corsair'a to nie mam pojęcia o jakim piszczeniu piszesz :blink: Może pojawić się delikatne cykanie niedotartego wentyla, ale po kilku dniach użytkowania owe cykanie ustępuję :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Rowniez nie wiem o co chodzi z tym piszczeniem, ja go u siebie nie slysze. Jak przeczytasz recke na frazPC to jest on najlepszym z testowanych.Dla mnie wybor jest prosty i to nie dlatego,ze sam go mam, ale dlatego,ze nie mialem nigdy tak stabilnego zasilacza a do tego cichego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Nic nie piszczy jest cichutki.Jak go podłączyłem to myślałem że jest zepsuty ,musiałem sprawdzić czy wogóle chodzi bo kompletnie go nie słychać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 O to mi chodzi Corsair HX 520W - ten zasilacz byłby równie wysoko oceniony jak zasilacz BeQuiet! gdyby nie fakt, iż podczas jego pracy oprócz szumu powietrza nie trudno wychwycić delikatny terkot łożysk wentylatora. Jednocześnie w spoczynku z zasilacza sporadycznie wydobywał się delikatny, ledwie słyszalny pisk, choć dla wrażliwego ucha możliwy do wyłapania. Tutaj tez jest temat o tym: http://www.silentpcreview.com/forums/viewt...336ee5c5ad9cd07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...