Skocz do zawartości
Forrestal

500w - Cichy, Gotowy Na Sli

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - zastanawiam sie nad wymiana mojeg Tagana 430 U15 na cos mocniejszego a zarazem cichszego.

Warunek to taki ze cena ma oscylowac w okolicach 400zl +-20. Ma byc cichszy od Tagana i posiadac 2xpcie 6pin.

Na poczatku bylem przekonany do Corsaira HX520 ale zarowno na SPCR jak i Weelkoo w ostaniej recenzji na Frazie skarza sie ze zasilacze te piszcza. Jest tez ANTEC NEO HE 500W ktorego Weelkoo pochwalil (jego slabsza werje) za to iz byl cichy natomiast panowie z SPCR znow uwazaja go za glosny. W tej cenie jest jeszcze Tacesn Suprero 500W ale jakos do tej marki nie mam przekonania a opini o nim jak na lekarstwo. Jest tez Pentagram SF 620W w okolicach 3 stowek za to bez odpinanych kabli.

Co Panowie polecicie?

dodam ze bedzie dzialal w Antecu P182

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez nie wiem o co chodzi z tym piszczeniem, ja go u siebie nie slysze.

Jak przeczytasz recke na frazPC to jest on najlepszym z testowanych.Dla mnie wybor jest prosty i to nie dlatego,ze sam go mam, ale dlatego,ze nie mialem nigdy tak stabilnego zasilacza a do tego cichego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to mi chodzi

Corsair HX 520W - ten zasilacz byłby równie wysoko oceniony jak zasilacz BeQuiet! gdyby nie fakt, iż podczas jego pracy oprócz szumu powietrza nie trudno wychwycić delikatny terkot łożysk wentylatora. Jednocześnie w spoczynku z zasilacza sporadycznie wydobywał się delikatny, ledwie słyszalny pisk, choć dla wrażliwego ucha możliwy do wyłapania.

Tutaj tez jest temat o tym:

http://www.silentpcreview.com/forums/viewt...336ee5c5ad9cd07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi