Skocz do zawartości
Czakulek

Zasilacz ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje pomocy poniewaz niewiem co sie dzieje z moim komputerem. A wiec tak moj komputer po kilku minutach po wylaczeniu sam sie wlaczal co jakis czas wiec idac gdzies wylaczalem go z pradu.Teraz zeby go wlaczyc musze go wlaczyc do pradu i poczzekac okolo godziny az sie sam wlaczy.Niewiem gdzie moze byc problem mysle ze jest cos z zasilaczem poniewaz gdy go wylacze a jest podlaczony do pradu to przy modemie nie swieci mi sie swiatelko pc/activity i tez nie swieci mi sie elektronika w obudowie.Aha i wszystko dziala bardzo wolno, cud ze dalem rade wejsc na te forum tak jest wolno ;/ Przepraszam ze nie ma interpunkcji.Prosze o szybka pomoc.

Mysle ze to moze byc wlasnie zasilacz lub moze z pamiecia RAM sie cos stalo bo ten komp tak muli a internet to wogole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli zgaszony komp sie sam wlacza to na 90% zasilacz (byly tez kiedys cyrki z funkcja "power on by lan", ale wtedy komp nie mulil. mi to wyglada na popuchniete kondensatory w zasilaczu (kwalifikuje sie to do wymiany zasilacza, ie kondensatorow). oczywiscie teraz bawie sie we wrozke, bo nie podales jakie czesci masz w kompie, ale to najwazniejsze, co mi do lba przychodzi. ram mozna z duzym prawdopodobienstwem wykluczyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi