JaX_CCC Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Witam Mam problem z RAMem co w podpisie, mianowicie: czasem jak wstaje BIOS pc speaker sygnalizuje błąd- ciągłe piski trwające sekundę w odstępie sekundy. Wszystko ustawione jak w fotce w podpisie. 820MHz 4-4-4-12 2V Raz na ~8 uruchomień się to zdarza a wtedy tylko zworka. Problem zanika gdy ustawię: (tCL) CAS # Latency -> 5 nie pomaga nawet zapodanie 2,2V.... więcej nie próbowałem bo i przy 2V radiatorki są dziwnie ciepłe. najcieplejsze z całego kompa. TRFC na każdy bank dałem 195 - wyżej tylko ~325 Producent gwarantuje 800MHz 4-4-4-12 @ 2V więc coś tu nie gra. Z tego co czytałem po forach i artykułach te kostki nie sprawiają problemów :unsure: Bios najnowszy. Macie jakieś pomysły?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 masz dwie kosci.. wloz pierw jedna sprawdz a potem druga i sprawdz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal92 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Też te kości mi nie bardzo chciały się kręcić, przestawienie trfc na 127ns pomogło kręcą się jak chcą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Też te kości mi nie bardzo chciały się kręcić, przestawienie trfc na 127ns pomogło kręcą się jak chcą jakie napięcie im zapodajesz ? Pomogło jak dałem tRFC ~100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Coś zdaje mi sie że Wam płytki źle ramki prowadzą u mnie nie ma takich problemów (odpukać). Jesli wam nie robia 800 cl4 na standard napięciu 2.0v to na gware z nimi lub na inne zmieńcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...