janekwisniewskipadl Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item243762071_team_group...e_dark_oc_.html Co to :D ponoc to bardzo dobre ramy, ale nie widzialem ich nigdy w cenie GR Pro 900 czy A-Data EE... jak to sie ma do wydajnosci i OC? Chyba gr i adaty wiecej pociagna prawda? Bo to jak na razie jedyne na co mozna patrzec przy wyborze ramu ;-) "Co do Ramu, to polecam na kościach Promosa, dobre OC, chłodne i mało awaryjne. Corsair XMS2 667Mhz cl4 ~650 / A-Data 800+ EE ~650 / Team Group Dark ~750 / G.Skill PK ~850 / OCZ Platinum Rev.2 ~800 Wszystko 4x1GB, w wersji ekono polecam Corsair i A-Datę, jak chcesz mieć lepsze OC to Team Group. OCZ jest porównywalny pod względem OC z Corsairem/A-Datą, a dużo droższy. G.Skill tez za drogi w stosunku do Team Group, bo oferują podobne osiągi." Taki bajer na jednym forum przeczytalem.. prawda to? Promos...? Edytowane 21 Września 2007 przez crash_zero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Szybka i krótka piłka. Team Group Dark Xtreem oparte są o ProMOSy, ale mocno się popsuły z tego względu (mowa o PC6400), że Team wprowadził PC8500 też na ProMOSie. Same kostki ProMOSa są bardzo przyjemne do codziennej pracy. Jednakże, mając w tej samej cenie do wyboru D9 GMH (Goodram PRO) i ProMOS wybrałbym D9 GMH. Czyli sam łyknąłbym Goodram PRO. A-data EE też jest na ProMOSie, ale mi nigdy nie przypadła do gustu (ale nie twierdzę, że jest zła, po prostu wolałbym Team Group. Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie. Z tych czterech wyborów łyknąłbym G.skill PK (miałem wiele kompletów z wielu serii i są na prawdę świetne) albo Team Group jeśli chcesz zaoszczędzić 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Szybka i krótka piłka. Team Group Dark Xtreem oparte są o ProMOSy, ale mocno się popsuły z tego względu (mowa o PC6400), że Team wprowadził PC8500 też na ProMOSie. Same kostki ProMOSa są bardzo przyjemne do codziennej pracy. Jednakże, mając w tej samej cenie do wyboru D9 GMH (Goodram PRO) i ProMOS wybrałbym D9 GMH. Czyli sam łyknąłbym Goodram PRO. A-data EE też jest na ProMOSie, ale mi nigdy nie przypadła do gustu (ale nie twierdzę, że jest zła, po prostu wolałbym Team Group. Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie. Z tych czterech wyborów łyknąłbym G.skill PK (miałem wiele kompletów z wielu serii i są na prawdę świetne) albo Team Group jeśli chcesz zaoszczędzić 100 zł. Co do D9GHM - za 400zł można dostać ballistixy z importu. Dobra gwara (RMA w UK), pewne d9gmh, zastanawia mnie dlaczego to nie jest popularna opcja... Bo raczej co do gmh pewność jest 100%, chyba, że o czymś nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Fajne ramki, ale nie w tej cenie. Za niewiele wiecej sa Cruciale - tak jak Kszonek pisze, pewne D9GMH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 deko nie na temat ale wystrzegać się G-Skill-i, firma ma gdzieś temat gwarancji (zero odzewu od 3 tyg.)maile pisałem i nic Crucial odezwał się na 2-gi dzień :) wiec też polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Co do D9GHM - za 400zł można dostać ballistixy z importu. Dobra gwara (RMA w UK), pewne d9gmh, zastanawia mnie dlaczego to nie jest popularna opcja... Bo raczej co do gmh pewność jest 100%, chyba, że o czymś nie wiem. Też bardzo dobry wybór :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie. Jestes pewien.Moje i chyba nie tylko moje 2x1GB Corsair 667Mhz ale tez innych uzytkownikow swietnie sie podkrecaja.1100Mhz CL5 2.2V w moim przypadku jak za kostki za 240zl to chyba dobrze :) A-Daty lepiej sie nie kreca a sa drozsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 (edytowane) Też bardzo dobry wybór :rolleyes: :wink: 121euro przy sprowadzaniu bezpośrednio z UK od Cruciala (2x1gb), razem z shippingiem do PL. 222euro za 2x(2x1gb), przy kursie 3,8zł, 459zł / 843zł. Nie wiem czy da się znaleźć coś lepszego w tych cenach, a że w dzisiejszych czasach każdy ma kogoś znajomego w UK to i przesyłka za 17euro nie jest - bez przesyłek konieczna 390zł / 780zł - super cena, jak za dobre D9. Nie znam innych sklepów w UK, ale pewnie da się dostać jeszcze taniej - nie mówiąc już o śmiesznych cenach w USA klik. Edytowane 23 Września 2007 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=2261 - ta cena, to chyba jakies jaja... 60$*2,67zl = 160zl. Czy ten sklep oferuje wysylke do PL ?? I ile by ona wynosila ? Przeciez nawet jak i 100zl, to 160zl+100zl za takie kosci to i tak tylko brac i nie pytac o wiecej. A mozna by nawet w pare osob sie spiknac z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=2261 - ta cena, to chyba jakies jaja... 60$*2,67zl = 160zl. Czy ten sklep oferuje wysylke do PL ?? I ile by ona wynosila ? Przeciez nawet jak i 100zl, to 160zl+100zl za takie kosci to i tak tylko brac i nie pytac o wiecej. A mozna by nawet w pare osob sie spiknac z forum. to jest cena po rabacie - tak to 100$, ale fakt faktem, przy takiej cenie to można mieć ładne 4x1gb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Jestes pewien.Moje i chyba nie tylko moje 2x1GB Corsair 667Mhz ale tez innych uzytkownikow swietnie sie podkrecaja.1100Mhz CL5 2.2V w moim przypadku jak za kostki za 240zl to chyba dobrze :) A-Daty lepiej sie nie kreca a sa drozsze Hmm a czy robią koło 520 - 550 4-4-4-12? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Crucial więc raczej 100% pewnośc że sa na D9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2007 Czyli szukac GR pRo 900 badz Crucial, priorytetowo gr pro 900 a to gdzie niegdzie mozna jeszcze znalezc wiec nie ma co sie nad crucialami rozczulac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=2261 - ta cena, to chyba jakies jaja... 60$*2,67zl = 160zl. Czy ten sklep oferuje wysylke do PL ?? I ile by ona wynosila ? Przeciez nawet jak i 100zl, to 160zl+100zl za takie kosci to i tak tylko brac i nie pytac o wiecej. A mozna by nawet w pare osob sie spiknac z forum. Te 50$ rabatu na pamieci to MailInRebate - czyli musisz zaplacic ich pelna wartosc, 109$, wypelnic formulke, a oni dopiero po 3-4tyg odesla Ci poczta do domu te 50$ rabatu. Dla osob nie majacych nikogo w US, rabat znika, placi sie pelna wartosc + wysylke. I niestety, przy zbiorowym zamowieniu wciaz obecny jest limit jednego rabatu na zamowienie - czyli nawet kupujac 10x109$, otrzymujemy 50$ rebate tylko jednokrotnie. Wiec interes juz nie taki fajny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 A jesli.. np ktos ma ciocie i ta ciocia codziennie przez tydzien jedne ramy bedzie kupowac to na kazde promocja bedzie..? Czy to jest ogolnie na jeden adres/osobe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 a co powiecie na temat tych pamięci http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=247899829 warto czy kicha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 crash_zero - rabat dotyczy jednego modelu na gospodarstwo. Czyli jakby ciocia chciala kupic np. 6 sztuk Ballistix 800, to dostanie rabat tylko jednorazowo. Mozna kombinowac, i prosic o kupno sasiadow, znajomych itd - ale to jest w US uwazane jako przestepstwo i karane. Tomasz76 - pamieci bardzo fajne, cena mniej fajna ;] Za mniej kasy masz Ballistix Tracer 1066. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 no fakt, nie spojrzałem że to cena za 1 szt. :-) , to by było zbyt piękne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Panowie, tu sa dostepne Team Darki w niezlej cenie (wczesniej 375zl widzialem) http://www.allegro.pl/item245848876_najlep...00mhz_dual.html . Chcialem sie dowiedziec, ile one ida na 2,1V (max mojej plyty) ? No i na jakich kosciach sa, ProMos ? Warto by bylo wymieniac moje obecne KingMaxy ? W sumie jestem z nich bardzo zadowolony, 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V bez gadania, pewnie i na 1,8V by smigaly, ale nie sprawdzalem jeszcze. W sumie to na 4-4-4-12 mi nie zalezy specjalnie, bo jak testowalem sobie, to roznica na Intelu jest minimalna miedzy 5-5-5-15, a tym 4-4-4-12, najwazniejsze byly Mhz. Jak myslicie, warto sie bawic w zamiany, sprzedaz Kingmaxow itp. ? Poprostu te TeamDarki zawsze mi sie podobaly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Panowie, tu sa dostepne Team Darki w niezlej cenie (wczesniej 375zl widzialem) http://www.allegro.pl/item245848876_najlep...00mhz_dual.html . Chcialem sie dowiedziec, ile one ida na 2,1V (max mojej plyty) ? No i na jakich kosciach sa, ProMos ? Warto by bylo wymieniac moje obecne KingMaxy ? W sumie jestem z nich bardzo zadowolony, 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V bez gadania, pewnie i na 1,8V by smigaly, ale nie sprawdzalem jeszcze. W sumie to na 4-4-4-12 mi nie zalezy specjalnie, bo jak testowalem sobie, to roznica na Intelu jest minimalna miedzy 5-5-5-15, a tym 4-4-4-12, najwazniejsze byly Mhz. Jak myslicie, warto sie bawic w zamiany, sprzedaz Kingmaxow itp. ? Poprostu te TeamDarki zawsze mi sie podobaly :) Niech Cię ręka Boska broni :P Miałem Darki i wierz mi, że one nie lubią niskich napięć :] Zostaw sobie Kingmaxy, tak będzie najlepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) tak się zastanawiam czy te goodramy wyrobią przy 1000MHz na 4-4-4-12 , czy prędzej balistix tracer.?? Edytowane 29 Września 2007 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 na 2.4v wyrobia.. jesli mowimy o pro 900 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Goodramy PRO wyrobią na 500 4-4-4-12, tak samo Ballistixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Goodramy PRO wyrobią na 500 4-4-4-12, tak samo Ballistixy.Jak nie trafisz to GR Pro nie wyrobia 500 5-5-5-15 na 2.7V jak moje. Ballistix to inna bajka i nie ma co ich rownac do czegos co udaje D9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 jeśli chodzi o gr to miałem na myśli z postu #16 , czyli GOODRAM PRO DDR2 1 GB 1066((8500pro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...