Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Team Group... Hmmm

Rekomendowane odpowiedzi

http://allegro.pl/item243762071_team_group...e_dark_oc_.html

Co to :D ponoc to bardzo dobre ramy, ale nie widzialem ich nigdy w cenie GR Pro 900 czy A-Data EE... jak to sie ma do wydajnosci i OC? Chyba gr i adaty wiecej pociagna prawda? Bo to jak na razie jedyne na co mozna patrzec przy wyborze ramu ;-)

"Co do Ramu, to polecam na kościach Promosa, dobre OC, chłodne i mało awaryjne.

Corsair XMS2 667Mhz cl4 ~650 / A-Data 800+ EE ~650 / Team Group Dark ~750 / G.Skill PK ~850 / OCZ Platinum Rev.2 ~800

Wszystko 4x1GB, w wersji ekono polecam Corsair i A-Datę, jak chcesz mieć lepsze OC to Team Group. OCZ jest porównywalny pod względem OC z Corsairem/A-Datą, a dużo droższy. G.Skill tez za drogi w stosunku do Team Group, bo oferują podobne osiągi."

Taki bajer na jednym forum przeczytalem.. prawda to? Promos...?

Edytowane przez crash_zero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka i krótka piłka. Team Group Dark Xtreem oparte są o ProMOSy, ale mocno się popsuły z tego względu (mowa o PC6400), że Team wprowadził PC8500 też na ProMOSie. Same kostki ProMOSa są bardzo przyjemne do codziennej pracy. Jednakże, mając w tej samej cenie do wyboru D9 GMH (Goodram PRO) i ProMOS wybrałbym D9 GMH. Czyli sam łyknąłbym Goodram PRO.

A-data EE też jest na ProMOSie, ale mi nigdy nie przypadła do gustu (ale nie twierdzę, że jest zła, po prostu wolałbym Team Group.

Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie. Z tych czterech wyborów łyknąłbym G.skill PK (miałem wiele kompletów z wielu serii i są na prawdę świetne) albo Team Group jeśli chcesz zaoszczędzić 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka i krótka piłka. Team Group Dark Xtreem oparte są o ProMOSy, ale mocno się popsuły z tego względu (mowa o PC6400), że Team wprowadził PC8500 też na ProMOSie. Same kostki ProMOSa są bardzo przyjemne do codziennej pracy. Jednakże, mając w tej samej cenie do wyboru D9 GMH (Goodram PRO) i ProMOS wybrałbym D9 GMH. Czyli sam łyknąłbym Goodram PRO.

A-data EE też jest na ProMOSie, ale mi nigdy nie przypadła do gustu (ale nie twierdzę, że jest zła, po prostu wolałbym Team Group.

Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie. Z tych czterech wyborów łyknąłbym G.skill PK (miałem wiele kompletów z wielu serii i są na prawdę świetne) albo Team Group jeśli chcesz zaoszczędzić 100 zł.

Co do D9GHM - za 400zł można dostać ballistixy z importu. Dobra gwara (RMA w UK), pewne d9gmh, zastanawia mnie dlaczego to nie jest popularna opcja... Bo raczej co do gmh pewność jest 100%, chyba, że o czymś nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do D9GHM - za 400zł można dostać ballistixy z importu. Dobra gwara (RMA w UK), pewne d9gmh, zastanawia mnie dlaczego to nie jest popularna opcja... Bo raczej co do gmh pewność jest 100%, chyba, że o czymś nie wiem.

Też bardzo dobry wybór :rolleyes: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair i OCZ w przypadku Promosów nic ciekawego nie pokazali i je bym skreślił na starcie.

Jestes pewien.Moje i chyba nie tylko moje 2x1GB Corsair 667Mhz ale tez innych uzytkownikow swietnie sie podkrecaja.1100Mhz CL5 2.2V w moim przypadku jak za kostki za 240zl to chyba dobrze :) A-Daty lepiej sie nie kreca a sa drozsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bardzo dobry wybór :rolleyes: :wink:

121euro przy sprowadzaniu bezpośrednio z UK od Cruciala (2x1gb), razem z shippingiem do PL. 222euro za 2x(2x1gb), przy kursie 3,8zł, 459zł / 843zł. Nie wiem czy da się znaleźć coś lepszego w tych cenach, a że w dzisiejszych czasach każdy ma kogoś znajomego w UK to i przesyłka za 17euro nie jest - bez przesyłek konieczna 390zł / 780zł - super cena, jak za dobre D9.

Nie znam innych sklepów w UK, ale pewnie da się dostać jeszcze taniej - nie mówiąc już o śmiesznych cenach w USA klik.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=2261 - ta cena, to chyba jakies jaja... 60$*2,67zl = 160zl. Czy ten sklep oferuje wysylke do PL ?? I ile by ona wynosila ? Przeciez nawet jak i 100zl, to 160zl+100zl za takie kosci to i tak tylko brac i nie pytac o wiecej. A mozna by nawet w pare osob sie spiknac z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.tigerdirect.com/applications/Se...&CatId=2261 - ta cena, to chyba jakies jaja... 60$*2,67zl = 160zl. Czy ten sklep oferuje wysylke do PL ?? I ile by ona wynosila ? Przeciez nawet jak i 100zl, to 160zl+100zl za takie kosci to i tak tylko brac i nie pytac o wiecej. A mozna by nawet w pare osob sie spiknac z forum.

to jest cena po rabacie - tak to 100$, ale fakt faktem, przy takiej cenie to można mieć ładne 4x1gb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestes pewien.Moje i chyba nie tylko moje 2x1GB Corsair 667Mhz ale tez innych uzytkownikow swietnie sie podkrecaja.1100Mhz CL5 2.2V w moim przypadku jak za kostki za 240zl to chyba dobrze :) A-Daty lepiej sie nie kreca a sa drozsze

Hmm a czy robią koło 520 - 550 4-4-4-12? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 50$ rabatu na pamieci to MailInRebate - czyli musisz zaplacic ich pelna wartosc, 109$, wypelnic formulke, a oni dopiero po 3-4tyg odesla Ci poczta do domu te 50$ rabatu. Dla osob nie majacych nikogo w US, rabat znika, placi sie pelna wartosc + wysylke. I niestety, przy zbiorowym zamowieniu wciaz obecny jest limit jednego rabatu na zamowienie - czyli nawet kupujac 10x109$, otrzymujemy 50$ rebate tylko jednokrotnie. Wiec interes juz nie taki fajny ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crash_zero - rabat dotyczy jednego modelu na gospodarstwo. Czyli jakby ciocia chciala kupic np. 6 sztuk Ballistix 800, to dostanie rabat tylko jednorazowo. Mozna kombinowac, i prosic o kupno sasiadow, znajomych itd - ale to jest w US uwazane jako przestepstwo i karane.

Tomasz76 - pamieci bardzo fajne, cena mniej fajna ;] Za mniej kasy masz Ballistix Tracer 1066.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, tu sa dostepne Team Darki w niezlej cenie (wczesniej 375zl widzialem) http://www.allegro.pl/item245848876_najlep...00mhz_dual.html . Chcialem sie dowiedziec, ile one ida na 2,1V (max mojej plyty) ? No i na jakich kosciach sa, ProMos ? Warto by bylo wymieniac moje obecne KingMaxy ? W sumie jestem z nich bardzo zadowolony, 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V bez gadania, pewnie i na 1,8V by smigaly, ale nie sprawdzalem jeszcze. W sumie to na 4-4-4-12 mi nie zalezy specjalnie, bo jak testowalem sobie, to roznica na Intelu jest minimalna miedzy 5-5-5-15, a tym 4-4-4-12, najwazniejsze byly Mhz.

Jak myslicie, warto sie bawic w zamiany, sprzedaz Kingmaxow itp. ? Poprostu te TeamDarki zawsze mi sie podobaly :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, tu sa dostepne Team Darki w niezlej cenie (wczesniej 375zl widzialem) http://www.allegro.pl/item245848876_najlep...00mhz_dual.html . Chcialem sie dowiedziec, ile one ida na 2,1V (max mojej plyty) ? No i na jakich kosciach sa, ProMos ? Warto by bylo wymieniac moje obecne KingMaxy ? W sumie jestem z nich bardzo zadowolony, 500Mhz 5-5-5-15 na 1,9V bez gadania, pewnie i na 1,8V by smigaly, ale nie sprawdzalem jeszcze. W sumie to na 4-4-4-12 mi nie zalezy specjalnie, bo jak testowalem sobie, to roznica na Intelu jest minimalna miedzy 5-5-5-15, a tym 4-4-4-12, najwazniejsze byly Mhz.

Jak myslicie, warto sie bawic w zamiany, sprzedaz Kingmaxow itp. ? Poprostu te TeamDarki zawsze mi sie podobaly :)

Niech Cię ręka Boska broni :P Miałem Darki i wierz mi, że one nie lubią niskich napięć :] Zostaw sobie Kingmaxy, tak będzie najlepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi