Skocz do zawartości
LPC

NOWE RADKI juz SĄ

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widze przyszłości NVidii tak czarno - nie za wielu ma radki 9700PRO i niewielu będzie kupowało FXa. NVidia niestety z rynku HiEnd spadnie do rynku "średniej klasy" - tu bezsprzecznie króluje ti4200, bo tańsze od niego to tylko 4MX i R9000.

Trochę martwi mnie to, że jak tak dalej pójdzie, to klejną kartą będzie Radek - pocieszam się tym, że nie będzie to tak szybko i może coś się zmieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iel czasu mozna czekac jakos Ati dla swoich nowwych kart ( nie mowie o tych ) ma stery zaraz po przemierze a nawet przed

Ale jakie sa te stery ATI - szkoda gadac... Przyklad z "oszukiwaniem" w Quaku, braku kompatybilnosci z wieloma gierkami (Colin2) itp - nieladnie... :?

Jak sprzet jest nowy, to wiadomo, ze nieodzowne sa choroby wieku dzieciecego - np. stery...

Geforce FX to pewnie super karta, ale bez chocby w miare sensownego oprogramnowania, to nic szczegolnego nie pokaze...

Stery nie wiem skad pogląd ze stery ATI oszukują albo na przykład nie chodza gry mi a mam Radeona od ponad roku kupiłem 3 miechy po premierze nie było gry aby mi nie poszła na ATI a zaczynałem od sterów z płytki były to 3xxx nawet jak zazyuciłem XP to stery od win2k wystarczały by pograc w colina a jesli chodzi o oszukiwanie to moim zdaniem stery poprostu były nie dopracowane gry sciagłem sobie pierwsze stery o 6xxx to wporównaniu do firmowych różica była kolosalna aż 700 pkt. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iel czasu mozna czekac jakos Ati dla swoich nowwych kart ( nie mowie o tych ) ma stery zaraz po przemierze a nawet przed

Ale jakie sa te stery ATI - szkoda gadac... Przyklad z "oszukiwaniem" w Quaku, braku kompatybilnosci z wieloma gierkami (Colin2) itp - nieladnie... :?

Jak sprzet jest nowy, to wiadomo, ze nieodzowne sa choroby wieku dzieciecego - np. stery...

Geforce FX to pewnie super karta, ale bez chocby w miare sensownego oprogramnowania, to nic szczegolnego nie pokaze...

coa ci sie pomyliło to ze na kartach ati nie działaja pewne gry to nei wina sterow ati tylko ze gra np. własnie colin nie wydał łatki aby ta gra działą ..poprostu codemaster jak wydawał com2 nei brał pod owage ze na talim ati to ta gra bedzie kiedykolwiek działac ..i ten problem wystepuje tylko w wim 9x a i do sie go obejsc ..ja w colina pocina a mam ati :P a co do quake to kiedy to było ..wtedy ati raczkowało w porownaniu do nv a zreszta nv oszukiwała w 3dmarku 2001 i teraz tez w 2003 a stery moim zdaniem ati ma durzo lepsze od nv i zawsze na cza

ps. kiedy fx miał oficjalna premiere ile to juz czasu mineło ?? 2 miechy czy wiecej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery nie wiem skad pogląd ze stery ATI oszukują albo na przykład nie chodza gry mi a mam Radeona od ponad roku kupiłem 3 miechy po premierze nie było gry aby mi nie poszła na ATI a zaczynałem od sterów z płytki były to 3xxx nawet jak zazyuciłem XP to stery od win2k wystarczały by pograc w colina a jesli chodzi o oszukiwanie to moim zdaniem stery poprostu były nie dopracowane gry sciagłem sobie pierwsze stery o 6xxx to wporównaniu do firmowych różica była kolosalna aż 700 pkt.

coa ci sie pomyliło to ze na kartach ati nie działaja pewne gry to nei wina sterow ati tylko ze gra np. własnie colin nie wydał łatki aby ta gra działą ..poprostu codemaster jak wydawał com2 nei brał pod owage ze na talim ati to ta gra bedzie kiedykolwiek działac ..i ten problem wystepuje tylko w wim 9x a i do sie go obejsc ..ja w colina pocina a mam ati :P a co do quake to kiedy to było ..wtedy ati raczkowało w porownaniu do nv a zreszta nv oszukiwała w 3dmarku 2001 i teraz tez w 2003 a stery moim zdaniem ati ma durzo lepsze od nv i zawsze na cza 

ps. kiedy fx miał oficjalna premiere ile to juz czasu mineło ?? 2 miechy czy wiecej ?

Na poczatku zawsze mozna sie przyczepic do jakosci sterow dla nowego sprzetu - szczegolnie dotyczy to sterow dla grafy... Raz ATI robi sobie jaja, raz Nvidia - i tak w kolko :wink:

Kto wie, moze nastepna moja karta to bedzie wlasnie produkt ATI, bo za taka kase to ja FXa na pewno nie kupie. Wtedy bedzie trzeba sie bawic w Catalysty, ale na razie Detonatoruje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...