Nerevar Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Mam dziwny problem, nagrywarka nie czyta czystych płyt DVD/RW, nie czyta rowniez plytek ktore kolega mi nagral... (kilka DVD). Wyswietla ikonke napedu CD gdy się je wlozy. Reszta OK, gwarnacja czy da się coś softowo zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 Sprawdź spawarke na innym kompie by dowiedzieć sie czy to wina systemu czy sprzetu. Prawdopodobnie pada laser ale zbyt mało danych podałeś. Np. czy spawarka miała tak od poczatku (jest nowa), czy reinstalowałes system, czy masz zainstalowane ASPI, czy nagrywa ale nie czyta itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 (edytowane) Spawarka kupiona w wakacje, ma tak od niedawna, właściwie to zauważyłem to jak kumpel nagrał mi kilka DVDkow ktore nie działały... myslalem sobie zle sie nagrały czy co dzis chciałem ponagrywać pare rzeczy wkładam dvd'ka i zonk ( to samo co z tamtymi płytkami czyli jednak dobrze się nagrały... ), chcem nagrac burnatonce'm zonk nieprawidłowy dysk.. (windowsowa wypalara tez nie dziala). Nic nie grzebałem jest tak zarowna na XP jak i Viscie... :/ Zainstalowane ASPI czyli ? nic nie instalowalem ale pierwotnie działała ;] Edytowane 24 Września 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Pozwole sobie zrobić mały UP bo tu rzadko ktoś zagląda - dlatego post pod postem, przy okazji dam pare obrazków jak to wygląda: http://img206.imageshack.us/img206/1934/ad1ap4.jpg http://img206.imageshack.us/img206/5016/ad2wj3.jpg Jak widać po włożeniu płyty wywala system że jest czysta płyta, ale ikonka i nazwa w moim komputerze jest jaka jest, nie da się również nic nagrać. Zarówno z systemu jak i innych prog. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...