Skocz do zawartości
teraw

Posypaly Sie Sterowniki Po Instalacji Sb Audigy

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kupilem sb audigy se oem i zainstalowalem sterowniki z cd i dzialalo.

uruchomilem to ich creative aut update, znalazl nowa wersje sterow.

podczas instalowania nowych sterow przelotnie dostrzeglem napis driver for windows vista, czy jeakos tak, majac xp chcialem dac anuluj, ale nie zdarzylem, bo wyskoczyl bluescreen.

po resecie w menadzerze urzadzen mam zolty wykrzyknik przy:

- kontroler multimediow audio (audigy bez sterownika)

- kamerze internetowej

- nadrywarce dvd

- wirtualnym napedzie dvd utworzonym przez daemon tool

- Aplikacja zbierająca informacje o oprogramowaniu urządzeń Plug and Play (nie mam pojecia, co to jest)

oczywiscie nie musze dodawac, ze te urzadzenia nie dzialaja

proba uzycia opcji aktualizuj sterownik nie dziala, opis kazdego z bledow brzmi:

System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)

ktos wie, co mozna z tym zrobic?

oczywicie jak juz sie uda uruchomic, to bede pamietal, zeby nie kozystac z auto update, bo debilny program na xpku probuje stery dla visty instalowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawsze kożystam z autoupdate i nie mam z tym problemów.

No i faktycznie podczas instalacji wyskakuje sterownik z visty, ale u mnie działa.

Ściągnij sterownik ze strony producenta i zainstaluj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyjalem audigy, odinstalowalem wszystkie urzadzenia z wykrzyknikiem, uruchomilem ponownie kompa.

winda znalazla urzadzenia ponownie, zainstalowala stery, ale dalej jest wykrzyknik. jedynym wyjatkiem jest Aplikacja zbierająca informacje o oprogramowaniu urządzeń Plug and Play, bo to po restarcie juz sie nie pojawilo w menadzerze urzadzen.

ktos wie, co to jest?

edit:

ok, problem rozwiazany posrednio - przeinstalowalem winde, po prawie roku uzywania, a w tym czasie zmianie mobo i grafy oraz instalacj i wywalenie miliona programow i tak jej sie przydalo, na sterach z cd wszystko smiga

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi