DziubekR1 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Panowie, jak w temacie, krotka pilka, ktore lepsze. Mam teraz na chacie Ninje i Andy i nie wiem ktore sobie zostawic. Naczytalem juz sie na necie chbya wszystkich testow, Ninja niby zawsze dobra, ale z Andy roznie bywa, raz wypada super, jak jakos sredniawo. U mnie niby po zalozeniu Andy temperatura lepsza o 3C, ale ja na to nie mam co patrzec, to ten moj proc jakis podejrzany jest, lepsza, ale i tak wynosi z 70-80C wg TAT :blink: I teraz nie wiem, czy cos z dociskiem, czy czujka, czy co jest grane, chlodzenia nagrzewaja sie, ale nigdy w zyciu bym nie powiedzial, zeby nawet 50C mialy, a co dopiero 80C. Tak wiec pozostaje mi raczje patrzec na wyglada, a tu znowu mi sie podoba Andy, wyglada kozacko, zalezy mi tez na ciszy, ale z Andy na 7V nie narzekam. Co Panowie myslicie ? Andy czy Ninja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Co Panowie myslicie ? Andy czy Ninja ?Zależy jak chcesz rozplanować obieg powietrza w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 Tradycyjnie ;) Z przodu dwa 80mm wsysaja, z tylu 1x 120mm wywala, do tego na dole z boku obudowy, na wysokosci karty graficznej jest miejsce na 80mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 jak przewiew głównie przod -> tył to imo lepiej ninje, jak z boku byłoby bardziej nawiewane to andy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2007 (edytowane) Ninja pierwszej czy drugiej generacji? Jak pierwszej to zostaw ją , bo docisk jest zancznie lepszy niz drugiej z VTMS (beznarzędzowy montaż) Jak masz druga generacje to zostaw Andrzeja, jest niższy w razie wymiany budy, bardziej "kozacki" wygląd i lepszy nawiew na mobasa co przy obecnej modzie na kaloryfery z miedzi wokół soketu jest zaletą (edit: lub malowanego na miedź aluminuim i na RAM) :) Sam też testowałem Ninję (pierwsza generacja) i Andrzeja na DFI LP UT nF4 Ultra-D (s.939) i Andrzej był o stopień lepszy Edytowane 25 Września 2007 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) Ninja Rev. B i bardzo mi sie te kolki gowniane nie podobaja... Tylko jedna sprawa mnie marwi, Andy wypada bardzo ladnie na mniej wymagajacym prcu, ale coraz gorzej, im bardziej wymagajacy proc, a Ninja mimo wszystko dalej bardzo ladnie sobie daje rade. Przynajmniej tak w testach to wyglada. Edytowane 26 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Tylko jedna sprawa mnie marwi, Andy wypada bardzo ladnie na mniej wymagajacym prcu, ale coraz gorzej, im bardziej wymagajacy proc, a Ninja mimo wszystko dalej bardzo ladnie sobie daje rade. Przynajmniej tak w testach to wyglada.to raczej typowa rozbiezonść wyników testów i nie ma sie co na to patrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...