Skocz do zawartości
sicor

Problem Z Nagrywarka Badz Dyskiem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim,

mam problem z nagrywarka a przynajmniej tak mi sie wydaje... Sprzet jest nowy w zasadzie u mnie od kilku dni dopiero podobnie jak dysk. Dzis dopiero probowalem nagrac pierwsza plytke bo wczensiej sie jakos nie skladalo. Podczas nagrywania zwyklej plytki CD-r wywalilo mi zaraz po uruchomieniu zapisu blad DMA, BLAD CRC .

Nie moge sie doczytac co to oznacza sprawdzalem natomiast czy dma jest wlaczone no i w menadzerze urzadzen jest... dysk zawsze mialem na IDE,ten to pierwszy moj na SATE podobnie nagrywarka, i nie ejstem pewien jak to wygladzie na SATA ale transeprach nie mam mozliwosci zadnego wyboru ... jest tylko DMA jezeli dostepne. Na dodatek ten dysk widzi mi chyba jako ide a nie sata. W biosie chyba mam wszystko okej przynajmniej z tych opcji ktore dotycza bezposrednio SATA;/

Wie ktos moze jak to ugryzc? Czy mzoe cos nie tak z nagrywarka jest?

Dodam jeszce ze czytac plyta czyta normlanie. Jest jeszce jedna rzecz. Poprzedni dysk na ide np przy rozpakowywaniu archiwum akiegos zlozonego z xx plikow robil to duzo szybciej niz obecny dysk. Ten zachowuje sie dosc dziwnie tzn na poczatku idzie rozpakowywanie szybko za chwile lekko zwalnia i znowu przyspiesza...

W winowsie jednak nie mam zadnych opoznien wrecz przeciwnie pod tym wzgledem wydaje mi sie ze dysk pracuje lepiej...

HELP! :huh:

Edytowane przez sicor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi