Skocz do zawartości
chrris

Acer Al1952

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy miał ktoś do czynienia z monitorem jak w tytule? Mam okazję kupić taki nowy, nieużywany za 750zł i zastanawiam się czy warto. Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi monitorami: NEC 193WM oraz ASUS vw192s. Monitora będę używał do wszelkich codziennych czynności z tym że nie zajmuję sie żadnymi programami graficznymi itp dlatego nie zależy mi tak bardzo na idealnym odwzorowaniu barw. Z tego co czytałem to Asus ma słabe kąty ale czy jest z nimi na prawdę aż tak kiepsko? Opinie o Acerze i NEC-u ciężko znaleźć. Co wybrać??

Edytowane przez chrris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

O czym jest ten dział?

Forum co kupić jest przeznaczone na wszystkie dyskusje/flejmy na temat wyboru, wyższości jednego produktu nad drugim. Tematyka tego działu to:

Procesory

Płyty główne

RAM

Karty graficzne

Gotowe zestawy

Forum nie jest przeznaczone do dyskusji o wyborze: laptopów, zasilaczy, myszek i klawiatur itp

Wszelkie pytania o konkretny produkt, problemy z nim związane, porady itp. należy kierować w odpowiednim dla produktu dziale tematycznym

Ślepy? :?

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy miał ktoś do czynienia z monitorem jak w tytule? Mam okazję kupić taki nowy, nieużywany za 750zł i zastanawiam się czy warto. Zastanawiam się jeszcze nad dwoma innymi monitorami: NEC 193WM oraz ASUS vw192s. Monitora będę używał do wszelkich codziennych czynności z tym że nie zajmuję sie żadnymi programami graficznymi itp dlatego nie zależy mi tak bardzo na idealnym odwzorowaniu barw. Z tego co czytałem to Asus ma słabe kąty ale czy jest z nimi na prawdę aż tak kiepsko? Opinie o Acerze i NEC-u ciężko znaleźć. Co wybrać??

Mam tego Acera al 1952 od kilku dni.

Nie znajdziesz nigdzie osób które podzielą sie z tobą informacją o tym monitorze (szukałem ponad miesiąć)

Zapłaciłem za niego 890zł

Jest to jedyny monitor w takiej cenie na matrycy PVA.

Nie zawiodłem się. Kolory rewelacyjne, smużenie mało widoczne (kazdy lcd wiecej lub mniej smuży)

Pozatym co najważniejsz jak 0 martwych lub subpixeli.

Polecam

Napisz prosze skąd możesz go mieć za 750zl bo sam by jeszcze jeden w tej cenie kupił.

POzdrwawiam

MartinoXXL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item250170457_acer_al1952_okazja_.html

Sprzedający jest z Wrocławia i tam można monitor obejrzeć i ewentualnie odebrać. Kontaktowałem się z nim i napisał mi, że za 750zł może go oddać. Ja się nie zdecydowałem więc jest szansa:)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi