dkossecki Opublikowano 1 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2007 Mam takie pytanko do osob ktore maja pojecie na temat kostek poniewaz moje w tej kwestii jest zapewne tylko podstawowe. Sprzedalem osobie pamiec 1GB PC3200 HYNIX (400MHz DDR CL3 D43). Oczywiscie przed sprzedaza sprawdzalem przez 5 godzin w programie MEMTEST86+ chyba wersja 1.70 (na plycie ASUS A8N-SLI PREMIUM) i nie wykazaly zadnych bledow. Oczywsicie osoba wziela i dzwoni do mnie po 2 godzinach i mowi za pamiec nie dziala u niego (podobno sprawdzal na plycie Abita wsadzajac tylko jedna kostke). Oczywiscie rozumiem, ze trzeba czasem sprawdzic w instrukcji czy dana plyta jest zgodna z danym typem pamieci (w moim przypadku w manulal'u jes napisane, ze wspolpracuje). On chcial aby dzialaly na 333 u niego i mam pytanie czy poprostu te pamieci sa niezgodne z jego plyta (wybredne) czy mogl je uszkodzic ? (Oczywiscie jest to dosc ogolne sforumlowanie poniewaz trzeba brac pod uwage wiele czynnikow) Bylbym wdzieczny za pomoc w tej sprawie. Kto ma jakies pomysly odnosnie tego co moglo sie stac ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...