adamlop Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Witam, ostatnio dzieją się niepokojące rzeczy z moim kompem. Wstaje rano i komp jest zamrożony, kursor mychy nie chodzi, klawiatura też nie reaguje. Pomaga tylko reset. Ktoś wie na 100% co jest przyczyną freezów w windowsie, żadnych restartów czy bluescreenów nie doświadczyłem. Zasilacz Chieftec 450w, takze na wyrost. Problem nie wiem z czym łączyc, zmienilem karte z 7600gt na x1950gt, ale format poleciał Edytowane 2 Października 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Tzn wstajesz rano po tym jak komp był włączony na całą noc i wszyzstko zamrożone tak?? tak sie zaczęło dziać po zmianie na X1950GT?? Czy na nvidii też tak było? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Dokładnie, po zmianie na Ati tak się zaczęło... Zmieniłem także w tym samym czasie dysk na SATA2, ale system pracowal dalej na IDE, a SATA byl jako dodatkowy. EDIT: wlasnie zaliczylem freeza podczas rozpakowywania rara. Zaczynam watpic w wine radka... Żeby nie było niedomówień, wszystko odkręcone. Edytowane 2 Października 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) Proponuje wziąć radka do innego kompa i zobaczyć co sie będzie działo ;] Raz miałem tak że kiedy przekładałem do kompa ,,sprawnego,, radka 9550 to komp niesamowicie freezował i zawieszał sie, np. przy instalowaniu gry....słuchaniu muzyki, więc ja bym stawiał na to że Radeon jest powodem tych problemów lub jego sterowniki :) Edytowane 2 Października 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Proponuje wziąć radka do innego kompa i zobaczyć co sie będzie działo ;] Raz miałem tak że kiedy przekładałem do kompa ,,sprawnego,, radka 9550 to komp niesamowicie freezował i zawieszał sie, np. przy instalowaniu gry....słuchaniu muzyki, więc ja bym stawiał na to że Radeon jest powodem tych problemów lub jego sterowniki :) No widzisz tylko u mnie to nie jest niesamowicie, bo potrafi pracowac bez przerwy tydzien, a odbije mu palma i zatrzyma sie w nocy, gdzie praktycznie tylko p2p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 sprawdz czy radek dobrze sieci w slocie... BTW. procek i ram krecony, odkrec i sprawdz... moze radek daje ciut wieksze cieplo i procek/ram sie przegrzewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) sprawdz czy radek dobrze sieci w slocie... BTW. procek i ram krecony, odkrec i sprawdz... moze radek daje ciut wieksze cieplo i procek/ram sie przegrzewa Wszystko odkrecone, radek siedzi dobrze, buda otwarta. Tylko dlaczego w 3d jest wszystko ok, no i potrafi kilka dni pracowac bez problemu. Ostatnio nawet 10dni bez freeza, 24h/dobe Edytowane 3 Października 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...