Skocz do zawartości
iksde

Ustawienia Biosu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Na początku chciałbym przedstawić moją konfiguracje sprzętową potem przejdę do szczegółów.

Procesor : AMD 64 X2 4000+ Brisbane

Płyta główna : DFI Infinity

RAM : 2x1GB Goodram 667

Grafika: PALIT GF 8600 GT

Zasilacz : Amacrox 350W

Chłodzenie procka : wentylator z boxa

Mój problem polega na tym, że przy każdym włączaniu komputera Bios wyswietla mi komunikat ze procesor, ram lub jeszcze cos innego jest ustawione w "SAFE MODE", po zakupieniu komputera spodziewalem sie lepszych rezultatow. Moze moglby mi ktos poradzic jak poustawiac wszystko w biosie zeby wyciągnąć z mojego komputera bezpieczny max. tj. tyle ile mozna spokojnie podkrecic bez obawy ze procesor bedzie sie grzal czy komputer bedzie sie resetowal. Proszę o odpowiedz.

Pozdrawiam

iksde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój problem polega na tym, że przy każdym włączaniu komputera Bios wyswietla mi komunikat ze procesor, ram lub jeszcze cos innego jest ustawione w "SAFE MODE"...

Standardowa przypadłość DFI w połączeniu z procesorem na rdzeniu Brisbane, trzeba czekać aż uda im się wypuścić bios który usunie ten problem

Moze moglby mi ktos poradzic jak poustawiac wszystko w biosie zeby wyciągnąć z mojego komputera bezpieczny max. tj. tyle ile mozna spokojnie podkrecic bez obawy ze procesor bedzie sie grzal czy komputer bedzie sie resetowal.

Jak to się mawia: "a co, my wróżki?" :) Musisz sam to posprawdzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi