Skocz do zawartości
janekwisniewskipadl

Jak Sprawdzic Ramy Remarkowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Jest mozliwosc sprawdzenia na jakich kosciach jest pamiec jesli jest napisane GOODRAM lub KINGSTON? Mam duzo kosci do sprawdzenia do reki, do kompa moge wlozyc, chcialem poszukac moze mi sie trafi GR D9GMH albo GSV :PP to te kosci 2x1gb 667mhz za 190zl :) pozdrofka i prosze szybko odp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej tylko od producenta można się dowiedzieć albo sprawdzając charakterystykę działania i podkręcania (timingi/częstotliwość/skalowanie z napięciem charakteryzują konkretne kostki).

Edit:

Ewentualnie po wyglądzie.

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 sklepow w moim miescie przelecialem, apollo mi na magazynie sprawdzali dzisiaj pol dnia :P nic nie ma na elpida, wszystko juz remarkowane sa :(

sprawdz bitcomputer.Ja ostatnio(2 miesiace temu) kupiłem tam 7 sztuk Kingston wszystkie na elpidach.Teraz siedze w domu i licze straty :lol2: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mozliwosc sprawdzenia na jakich kosciach jest pamiec jesli jest napisane GOODRAM lub KINGSTON? Mam duzo kosci do sprawdzenia do reki, do kompa moge wlozyc, chcialem poszukac moze mi sie trafi GR D9GMH albo GSV :PP to te kosci 2x1gb 667mhz za 190zl :) pozdrofka i prosze szybko odp :)

goodram nei remarkuje micronów d9 - pozostawia orginalne oznaczenia, jak remarki to głównie elpidy są w goodach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goodram nei remarkuje micronów d9 - pozostawia orginalne oznaczenia, jak remarki to głównie elpidy są w goodach

Ale akurat te Microny w serii Value, to takie raczej do du... sa. No a jak jest napis GoodRam, to nie sa to przypadkiem Infineony/Aeneon ?? A co do kosci, to ja polecam KingMaxa, jakos lubie ta firme :) Teraz sobie strzelilem 4x1GB po 89zl w proline KingMax 667Mhz i narazie puscilem je sobie 900Mhz 5-5-5-15 2,0V i smigaja jak zloto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi