kruk_na_drzewie Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witam! Mam płytę Gigabyte P35-DS3R, zakupiłem dysk Seagate 80 gb SATA i chciałbym postawić na nim system. Dochodzi do napisu "Przygotowywanie instalatora" czy jakoś tak i się resetuje. I tak w kółko... O co chodzi?? I proszę mi powiedzieć czy będę potrzebował dyskietkę ze sterownikami SATA przy instalacji systemu (Win xp)? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Na 90% padła płyta, nigdy tego nie sprawdzałem ale może spróbuj podpiąć podłączyć dysk pod inne gniazdo SATA na płycie, prócz tego ustaw w biosie ustawienia fabryczne i zobacz czy działa, można też wyjąć baterie na minutę z płyty i sprobować ponownie. http://www.morele.net/produkt/105385/?gcli...CFShWEgodcT7jEg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk_na_drzewie Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Na 90% padła płyta, nigdy tego nie sprawdzałem ale może spróbuj podpiąć podłączyć dysk pod inne gniazdo SATA na płycie, prócz tego ustaw w biosie ustawienia fabryczne i zobacz czy działa, można też wyjąć baterie na minutę z płyty i sprobować ponownie. http://www.morele.net/produkt/105385/?gcli...CFShWEgodcT7jEg Płyta działa, bo stary dysk (ATA), na którym mam postawiony system śmiga bez problemu. Ogólnie jest nowa i wydaje mi się, że to raczej chodzi o jakieś ustawienia w BIOSie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Płyta działa, bo stary dysk (ATA), na którym mam postawiony system śmiga bez problemu. Ogólnie jest nowa i wydaje mi się, że to raczej chodzi o jakieś ustawienia w BIOSie. pzdr ustaw tryb pracy dysku na IDE a nie na AHCI lub RAID bo do tych 2 ostatnich trybów musisz instalowac sterowniki przed instalacją wina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruk_na_drzewie Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 ustaw tryb pracy dysku na IDE a nie na AHCI lub RAID bo do tych 2 ostatnich trybów musisz instalowac sterowniki przed instalacją wina Jest tak ustawiony. Wsadziłem ten dysk do kompa kumpla, żeby sprawdzić czy u niego dałoby się postawić windowsa. I ruszyło instalowanie, nie było żadnego resetu. Wyskoczył potem jakiś błąd 7, ale tym będę się martwił u siebie jak już uda mi się do tego dojść bez żadnego resetu. Raczej na pewno to jest coś z ustawieniami w BIOSie, niech no mi ktoś serio pomoże, bo mnie krew zalewa już tutaj. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...