Marniun Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Posiadam laptopa acer aspire 1681LCi. Od momentu próby instalacji systemu Vista, złącza USB przestały działać. (zasilanie jest, jednak system nie widzi urządzeń) Czy możliwe jest, że zmianom uległy ustawiania w Biosie? Zawartość ustawień Biosa Phoenix, są dosyć ubogie i nie potrafię znaleźć opcji dotyczących usb. Ponowna instalacja systemu Xp, jak i również "flash bios", nie pomogło. Czy istnieje aplikacja, która byłaby mi w stanie pomóc? lub być może jakiś inny sposób? Próbowałem Modbina, ale niestety mój Bios posiada rozszerzenie .WPH!!! Także nic z tego. Co mam zrobić? Za wszystkie sugestie z góry dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Wszystkie? Sprobuj pod linuksem. Jak masz miernik i umiesz go uzywac to sprawdz czy masz zasilanie na portach usb + sprawdz czy urzadzenie z wlasnym zasilaniem jest wykrywane czy tez nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marniun Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Co prawda nie sprawdzałem zasilania miernikiem, ale urządzenia które podłączam do USB wykazują, że zasilanie jest - kamerka się zaświeca, napęd zewnętrzny również uruchamia sie, ale tylko na moment. Natomiast system nie "widzi" żadnych urządzeń, jak i również urządzenia te nie działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...