Gość Pussik Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 To on ma czujnik? Zresztą i tak nie byłoby wiarygodne, leży 3cm nad zasiłką (kiedys pokaze fotke mojej budy.. xD) a dziś mu zamontowałam NightHawka. ;] 2x40mm 5V. Faktycznie ma czujnik, 28stopni, a termometr niezależny wskazuje 32 stopnie nad dyskiem (0,5cm szpara pomiedzy dyskiem, a górną scianka metalowej obudowy). Temp. w obudowie wynosi jakieś 29-30stopni. Również niezalezny termometr. :) No ale to jest Idle, ile % czasu dysk jest w stresie? :| 2, 3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) U mnie w idle 27, a stess czyli "hashowanie" danych jakieś 37 :) Dla porównania barka 320GB była o 10 stopni cieplejsza :wink: pzdr btw. co do umiejscowienia to dysk wisi w zatoce 5,25" :) Edytowane 12 Października 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) U mnie w idle 27, a stess czyli "hashowanie" danych jakieś 37 icon_smile3.gif Dla porównania barka 320GB była o 10 stopni cieplejsza icon_wink3.gif pzdr btw. co do umiejscowienia to dysk wisi w zatoce 5,25" icon_smile3.gif To tak jak u mnie , barka jest bardziej ciepła. EDIT Na starym dysku mam ok 76MB/s, a jak to jest na Tym samsungu ? mniej czy więcej ? Screen: Edytowane 13 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Hd Tach u szajsunga wygląda tak :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Podobno Samsung SpinPoint S250 HD250HJ jest szybszy od tej 320 bo ma jeden talerz , czy to prawda ?, i czy widać różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 to i ja sie wypowiem :) Komputer chodzi od 1.5hm głównie przeglądam teraz forum. Temperatura 26C W pokoju 21C Buda wentylowana 2x120mm @~6-7V jak w podpisie. Najwięcej widziałem w stresie 35C Jak dla mnie zero hałasu. Wcześniej w innym kompie miałem barke 7200.7 .. odrzutowiec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 To moze ja podepne sie pod temat jesli kolezanka pozwoli. Czy kupujac dysk 500gb tez brac T166S Samsunga ? Bo wlasnie sie przymierzam do zakupu, moje 250gb to juz za malo jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julius Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Podepnę się i ja. Zastanawiam się jaki dysk wybrac, własnie w okolicach 300zł. Dotarłem do tego testu purepc i bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie WD3200AAKS (trudno, zeby nie :rolleyes: . Z tego co wdzę tutaj większosc jednak opowiada się za Samsungami. Zauważyłem, ze w sklepie jest dostępny równiez większy o 80GB model WD4000AAKS. Kiedy jednak zagłębic się w specyfikację to widać, ze większy dysk ma 3 tależe, co przekłada się na jego szybkosc (wg. testu jedynak z 3 talerzami był najsłabszy) Czy faktycznie bezie to jakas bardziej odczuwalna różnica ? http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...754&katid=4 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...034&katid=4 Z tego co piszą w specyfikacji, wynika jednak, ze 4000 ma lepszy czas dostępu i transfer wewnętrzny... zwykłe cyferki, czy faktycznie cos w tym jest ? Ktos ma moze ten dysk, moze podzielic się wrażeniami ? Wydaje mi się, ze warto dorzucic 50zł i miec 80gb wiecej, ale z drugiej strony, jezeli to odbije się jakos znacząco na szybkosci pracy i przede wszystkim głosnosci (no wlasnie 3 talerze = głośniej, czy nie koniecznie ? ) Moze lepiej zachować 50zł i miec szybszy, cichszy dysk ? Do tej pory uzywałem głównie notebooka, mam 2x120gb 2.5 cala podpięte pod kieszenie. Jeden WDka, drugi Samsunga i nie mogę na żaden złego słowa powiedziec. Oba bardzo ciche (wd nawet cichszy), oba niezawodne, bez badów blisko od 2 lat tfu, tfu nic się nie pieprzy. Wiadomo, ze to zupełnie inna bajka i klasa, ale w zadne hitaichi itp wole sięnei bawic :) pozdrawiam edit: aha: jeszcze jedno: co to jes czas dostępu track-to-track, jaki to ma wpływ na szybkosc dysku? Edytowane 13 Października 2007 przez Julius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Czyli co lepiej brać ? Samsung SpinPoint S250 HD250HJ Czy tę 320GB T166 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 moim zdaniem WD AAKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 moim zdaniem WD AAKS A dlaczego ? , Co przemawia na korzyść tego dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 A dlaczego ? , Co przemawia na korzyść tego dysku ?Mniejsze chrobotanie przy odczycie i większa głośność kręcących się talerzy :) Bierz tego szajsunga z jednym talerzem i nie marudź :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Mniejsze chrobotanie przy odczycie i większa głośność kręcących się talerzy icon_smile3.gif Bierz tego szajsunga z jednym talerzem i nie marudź icon_wink3.gif pzdr Biorę tą 320GB bo nie opłaca sie brać 250GB jak różnica w cenie jest nie wielka a 70GB piechotą nie chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Mniejsze chrobotanie przy odczycie i większa głośność kręcących się talerzy :) Bierz tego szajsunga z jednym talerzem i nie marudź :wink: pzdr nie wspominajac o szybkosci i niezawodnosci ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ocean Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Wszyscy tu o szybkosci dysku, a co z niezawodnoscia? Chce kupic 2 dyski, prawie jestem zdecydowany na Samsung'i 320GB T166. Dla mnie podstawa to niezawodnosci i cisza. Ciche sa, to juz wiem, co z niezawodnoscia, ktos sie orientuje jaki procent wraca na gwarancje, jak to sie ma do innych producentow? Komp chodzi 24/24h, wiec dysk musi byc dobry. W tej chwili to co widac w sig, lata bdb. Praktycznie w swojej 16 letniej karierze z PC, mialem tylko duze problemy z dyskami IBM 20 i 30GB, pozostale sprawowaly sie swietnie, a troche ich bylo, jednak nigdy nie mialem Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 nie wspominajac o szybkosci i niezawodnosci ;-)Dobrze, że dodałeś " :wink: " na końcu, bo ktoś jeszcze uwierzy :lol2: pzdr Co do niezawodności to nie wiem co za mity krążą o tym, że szajsungi padają :huh: Miałem kiedyś 160 i teraz 320 i złego słowa nie mogę powiedzieć. Z szybkością jest tak, że obecny samsung jest szybszy od barki 320 z 16mb cache'u :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Nie wiecie czy w Agito.pl mają dyski na Nidecu czy JVC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...