Skocz do zawartości
Dziuby

Logowanie Na Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka słów wyjaśnień

Pure śmiga mi idealnie, nie mam zdanych problemów, problem dotyczy innego forum na które zaglądam.

Dodałem ten temat tu bo w sumie dotyczy ustawień, każdego forum , inna sprawa że chcę zwrócić uwagę osób które znają się na ustawieniach forum.

jeżeli Władza uważa inaczej niech przeniesie ten temat w inne miejsce

sprawa wygląda tak

Włączam internet dostaje numer IP np. "A" wchodzę na forum loguje się wszystko gra, w ustawieniach przeglądarki mam akceptowanie właśnie tego ciasteczka, po wyłączeniu przeglądarki i ponownym uruchomieniu, wejściu na forum jestem zalogowany, wszystko jest OK

Problem zaczyna się jeżeli w trakcie bycia na stronie forum, (czyli przeglądarka powinna pamiętać ustawienia i zaakceptowane ciasteczko) wyłączę internet i ponownie włączę czyli dostaje nowe IP np. "B" chcę odświeżyć stronę forum czy wejść w inną zakładkę i wyskakuje mi okno logowania,

to mnie właśnie denerwuje,

zaznaczę ze latają po innych forach tak nie jest przeglądarka pamięta ustawienia forum, czyli błąd Firefox-a czy złe ustawienia przeglądarki wykluczam (Firefox Setup 2.0)

o co tu chodzi ?

Edytowane przez Dziuby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączam internet dostaje numer IP np. "A" wchodzę na forum loguje się wszystko gra, w ustawieniach przeglądarki mam akceptowanie właśnie tego ciasteczka, po wyłączeniu przeglądarki i ponownym uruchomieniu, wejściu na forum jestem zalogowany, wszystko jest OK

Problem zaczyna się jeżeli w trakcie bycia na stronie forum, (czyli przeglądarka powinna pamiętać ustawienia i zaakceptowane ciasteczko) wyłączę internet i ponownie włączę czyli dostaje nowe IP np. "B" chcę odświeżyć stronę forum czy wejść w inną zakładkę i wyskakuje mi okno logowania,

to mnie właśnie denerwuje,

zaznaczę ze latają po innych forach tak nie jest przeglądarka pamięta ustawienia forum, czyli błąd Firefox-a czy złe ustawienia przeglądarki wykluczam (Firefox Setup 2.0)

o co tu chodzi ?

Jeżeli tamto forum jest na phpbb to musisz w opcjach zmienić "akceptuj autologowanie tylko dla jednego IP" czy jakoś tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi