borozu Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Wyciągnąłem wczoraj wieczorem z pudełka mojego poczciwego F2S. Jego stan na pewno nie był zadowalający więc w 5 minut zorganizowałem mu relaksacyjną i odprężającą kąpiel w occie na noc. Już po 15 minutach odprężania się itp. był znacznie czystszy ale i tak czekałem do dziś rana. Stan był o niebo lepszy ale jednak kiedy go wyciągnąłem z octu to zaczął się zmieniać :P I znowu trochę przybrał brudku, dlaczego? Chciałem zobaczyć idealnie piękną miedź której widok pieściłby me oczęta. A więc pytam drodzy forumowicze, cóż mam uczynić by blok rajcował me oczy dzień za dniem? I żeby po jakimś czasie nie powrócił do swego brudnego stanu? Tu zobrazowanie problemu: Tu jako brudas: Tu po kąpieli ( na żywo wygląda ciut gorzej :( ): Edytowane 7 Października 2007 przez borozu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) podeslij go do nas ;) piaskowanie + nikiel zalatwia sprawe raz na zawsze :D edit: a jesli chcesz domowy sposob: ketchup wloclawek, maly sloiczek, pikantny, topisz w tym blok na 3-4 minuty pozniej przemywasz i wycierasz do sucha... btw ketchup pozniej mozesz wywalic, nie nadaje sie do jedzienia ;P Edytowane 7 Października 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Jak go wyczyścisz w ketchupie to pokaż fotki ciekawy jestem rezultatu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 To niklujecie te bloki w końcu ;] ? Czy to tylko oferta na blok made by Rn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Jak go wyczyścisz w ketchupie to pokaż fotki ciekawy jestem rezultatu :D uwaga!! nie robic tego z Heinzem (czy jak sie tpisze) i Pudliszkami !!! te ketchupy maja cos dziwnego w skladzie i nie dziala To niklujecie te bloki w końcu ;] ? Czy to tylko oferta na blok made by Rn? Niklujecie? Niklujemy! NIKLUJA!! Nawet na Kubie wiedza ze Rn nikluje bloki nie tylko swoje ;) procedura podsylania juz na ukonczeniu, mam nadzieje, ze do srody bedzie ready Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 podeslij go do nas ;) piaskowanie + nikiel zalatwia sprawe raz na zawsze :D edit: a jesli chcesz domowy sposob: ketchup wloclawek, maly sloiczek, pikantny, topisz w tym blok na 3-4 minuty pozniej przemywasz i wycierasz do sucha... btw ketchup pozniej mozesz wywalic, nie nadaje sie do jedzienia ;P Kurcze, nie wiem czy u mnie jest włocławek w spożywczaku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbek Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Płyn KIWI do czyszczenia metalu i mosiądzu nadaje piękny połysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Polecam rowniez jakis plyn do czyszczenia szyb.... ja mam... "meglio" i swietnie nadaje sie do miedzi i mosiadzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 pójdz do jubilera i kup plyn do czyszczenia srebra, zlota 5s kapieli i sprawa zalatwiona ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Kret w płynie albo Cillit Kamień i Rdza - nie ma bata, żeby syf nie zszedł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranken Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Pasta do zębów + papier toaletowy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Pasta do zębów + papier toaletowy B-)Na pewno skuteczne? :E A Cilit BANG to ja mam, i wszystko byłoby świetnie, gdyby nie to że brud hmm... z powrotem się osadza? Spryskuję blok, przemywam pod bieżącą wodą i pięknie wygląda. Zakręcam kran i nalot powraca :E Chore! Mój blok sam generuje brud :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Samhain, Jaki będzie koszt piaskowania i niklowania 4 bloków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Samhain, Jaki będzie koszt piaskowania i niklowania 4 bloków? cena niestety w gore... :( wskoczyla do 15pln za sztuke, lecz!! nikiel jest lepiej nakladany i jest to ladniejsza warstwa :) edit: piaskwoanie gratis :) cena dotyczy niklowania :> Edytowane 7 Października 2007 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 co do czyszczenia ja czyściłem kretem ... temat już dawałem na szaku wiec zapodam linka i więcej nie pisze xD http://shackit.pl/forum/index.php?topic=455.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Co do kreta to porażka ;] Mój bloczek testowy zczerniał... w niektórych miejscach błyszczy się jak nówka a w innych jest zaśniedziały... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Co do kreta to porażka ;] Mój bloczek testowy zczerniał... w niektórych miejscach błyszczy się jak nówka a w innych jest zaśniedziały...miałem tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Po wszystkich chemikaliach trzeba miedź dokładnie umyć, Cilit Bang też ładnie czyści, ale co z tego, jak po paru godzinach jest gorzej niż przed czyszczeniem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Kret suXXX. Nie poprawił praktycznie nic a mało co nie pogorszył. BANG rozwiązał nieco sprawę, ale po wymyciu i wysuszeniu bloku wytworzyła się na nim... Struktura? Normalnie jak jakaś struktura materiału widziana pod mikroskopem :P Widać nieco na kolejnych fotach. Przed pucą: Po pucy ( zaznaczyłem miejsca w których jest nieco widoczna struktura powstała po BANGu ): Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 a moczyłeś sam bloczek czy z jakimiś śrubkami? u mnie kret ładnie zerna przeczyścił xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borozu Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 a moczyłeś sam bloczek czy z jakimiś śrubkami? u mnie kret ładnie zerna przeczyścił xDMoczyłem go z rowerem w hektolitrowym baniaku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 yhym dolej ropy pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Kret suXXX. Nie poprawił praktycznie nic a mało co nie pogorszył. BANG rozwiązał nieco sprawę, ale po wymyciu i wysuszeniu bloku wytworzyła się na nim... Struktura? Normalnie jak jakaś struktura materiału widziana pod mikroskopem :P Widać nieco na kolejnych fotach. Przed pucą: [img ]http://img.org.pl/images/370060HPIM3591.JPG[/img] [img ]http://img.org.pl/images/400017HPIM3592.JPG[/img] Po pucy ( zaznaczyłem miejsca w których jest nieco widoczna struktura powstała po BANGu ): [img ]http://img.org.pl/images/492924HPIM3593.JPG[/img] Nic dziwnego to nie jest. Po kąpieli umyj dokładnie spód, a nie wysusz, bo zawsze zostają syfy czy inne tlenki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 tlenki zawsze beda i to bardzo szybko. Miedz ma sklonnosc do utleniania sie w bardzo krotkim czasie. Nie ma mozliwosci tak wyczyszczenia miedzi aby sie z nia nic nie stalo pod wplywem. Jednymy sposobem jest pokrycie miedzi powloka elektrolityczna np niklowa albo nikiel potem chrom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Cleanux (3zł za 0,5l, płyn do zmywania powłok Sidoluxu) usuwa wszystko, i co dziwne daje efekt na dłuższy czas. Nie ma po nim żadnych widnocznych śladów czyszczenia i jest bezinwazyjny (nie musimy nic robić, tylko zalać nim blok. Pozdrawiam rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbek Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Ten płyn KIWI, o którym wspomniałem zabezpiecza też przed śniedzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Po wszystkich chemikaliach trzeba miedź dokładnie umyć, Cilit Bang też ładnie czyści, ale co z tego, jak po paru godzinach jest gorzej niż przed czyszczeniem.... Właśnie, co polecasz? Ostatnio wyczyściłem miedziane radiatorki w zwykłym cilicie, potem obmyłem wodą i na koniec wypłukałem w benzynie ekstrakcyjnej - po paru godzinach wszystkie pokryły się czarnymi plamkami :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Połaźcie po sklepach za płynem do zmywania Sidoluxu, Cleanux, lub jakimkolwiek płynem do zmywania starych powłok Sidoluxu. Płyny wyjątkowo dobre i do czyszczenia bloków i do mycia podłóg :) Edytowane 25 Października 2007 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...