Crosis Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Zakupiłem kilka dni temu na allegro.pl router US Robotics 9003 i niestety mam z nim problem. :? Według instrukcji obsługi wszystko jest dobrze podłączone. Połaczyłem ten router z komputerem za pomocą ethernetu. Oprogramowanie dołączone do routera, to jest Easy Configurator po zainstalowaniu routera, chciało zupgradeować firmware czy co to tam trzeba. ;) Problem w tym, że podczas tego upgrade'u wszystko się zatrzymuje. Kiedy osiągnięte zostanie 100% i powinien sięten proces zakończyć, to widać, że nadal coś tam jeszcze dłubie w tym sprzęcie. Można tak czekać kilkanaście jak nie kilkadziesiąt minut, po czym wyskakuje komunikat, żeby spróbować ponownie. Powiedzmy, że to jakoś ominąłem i mam stary firmware. Teraz z kolei problem jest ze skonfigurowaniem połączenia. Opera, adres 192.168.1.1, login: root, hasło: 12345, next i jestem w dalszym etapie. 1. Wpisuję login i hasło od nesotrady w miejscu PPPoE, zgodnie z instrukcją dołączoną do routera. Przechodze do następnego etapu, save, reboot. 2. Odpalam Easy Configuratora i pojawia się coś takiego: 3. W ustawieniach ADSL configuration mam tak (oczywiście login i hasło takie jak od neostrady): Mimo tego wszystkiego, router nadal nie może się połączyć i występuje sytuacja jak w załączniku drugim. Co robię źle? Gdzie popełniam błąd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Jeśli masz neo to powinno być PPPoA i VPI-0, VCI-35, Multiplex- VC. EDIT. co do routera to może pomoże twardy reset do ustawień fabrycznych przed wgraniem fw. Edytowane 9 Października 2007 przez Nierealny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Jeśli masz neo to powinno być PPPoA i VPI-0, VCI-35, Multiplex- VC.Zmieniłem i działa. Dzięki za pomoc. Tego posta piszę, będąc podłączonym do world wide web przez router. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...