Skocz do zawartości
Crosis

Usr9003 I Problemy Z Nim Związane.

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem kilka dni temu na allegro.pl router US Robotics 9003 i niestety mam z nim problem. :?

Według instrukcji obsługi wszystko jest dobrze podłączone. Połaczyłem ten router z komputerem za pomocą ethernetu. Oprogramowanie dołączone do routera, to jest Easy Configurator po zainstalowaniu routera, chciało zupgradeować firmware czy co to tam trzeba. ;) Problem w tym, że podczas tego upgrade'u wszystko się zatrzymuje. Kiedy osiągnięte zostanie 100% i powinien sięten proces zakończyć, to widać, że nadal coś tam jeszcze dłubie w tym sprzęcie. Można tak czekać kilkanaście jak nie kilkadziesiąt minut, po czym wyskakuje komunikat, żeby spróbować ponownie.

Powiedzmy, że to jakoś ominąłem i mam stary firmware. Teraz z kolei problem jest ze skonfigurowaniem połączenia. Opera, adres 192.168.1.1, login: root, hasło: 12345, next i jestem w dalszym etapie.

1. Wpisuję login i hasło od nesotrady w miejscu PPPoE, zgodnie z instrukcją dołączoną do routera.

1.JPG

Przechodze do następnego etapu, save, reboot.

2. Odpalam Easy Configuratora i pojawia się coś takiego:

2.JPG

3. W ustawieniach ADSL configuration mam tak (oczywiście login i hasło takie jak od neostrady):

3.JPG

Mimo tego wszystkiego, router nadal nie może się połączyć i występuje sytuacja jak w załączniku drugim. Co robię źle? Gdzie popełniam błąd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi