Matbis Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Otóż, zakupiłem takie głośniki Altec Lansing VS4221 , jednak nie jestem do końca z nich zadowolony tym bardziej za takie pieniądze, a chodzi mi o to, że chyba wydają z siebie z dużo dźwięków...jak włączam zasilanie jest trzask (dość głośny) to samo jest jak wyłącze, jak uruchamiam komputer od nowa też w jednym momencie jest trzask, próbowałem na laptopie podejżewając kartę dźwiękową ale jest to samo, wogóle słyszę szum z głośników, w dzień jest ok, jednak gdy jest cisza np. w nocy bardzo mnie to denerwuje bo słychać nawet lekko z odl. 2m już nie mówię gdybym jeszcze postawił subwoofer na biurku...czy to jest normalne?? coś mi się obiło że z tym szumem to może tak być...jakieś tam parametry ale bez przesady...więc zastanawiam się czy ich nie reklamować (zakupione w popularnym sklepie internetowym), ale nie chce narażać się na koszty gdyby czasem nie uznali (przesyłka DHL), wsłuchiwałem się w logitecha brata i jest cisza a wszystko stoi na biurko razem z subwooferem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 MX5021 - Podłączone do sieci ale wyłączone - transformator chyba słychać, zagłusza cały dość głośny komp - Włączone na pilocie - słychać dodatkowo cichy szum z satelitek - Przy odłączaniu zasilania słychać taki niski dzwięk z subwooferka Wrażliwym może to przeszkadzać, mnie wystarcza to, że jak na komputerowe głośniki grają całkiem nieźle, jeśli Ci to przeszkadza zażądaj zwrotu pieniędzy bo kolejny egzemplarz zapewne będzie podobny pod tym względem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matbis Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Dzięki za konretną odpowiedź, więc teraz jestem w kropce, bo skoro ten typ tak ma, to nie ma sensu wymieniać, jeżeli chodzi o zwrot pieniędzy to prawa są takie: Prawa konsumentów w jednym podpunkcie jest napisane tak: Zwrotu pieniędzy możemy domagać się tylko wtedy, gdy niezgodność towaru z umową jest istotna i wystąpi choć jedna z następujących sytuacji: • sprzedawca nie jest w stanie doprowadzić towaru do stanu zgodnego z umową poprzez wymianę ani naprawę, bowiem jest to niemożliwe lub wymaga nadmiernych kosztów; • naprawa albo wymiana nie została wykonana przez sprzedawcę w odpowiednim czasie; • naprawa albo wymiana naraża kupującego na znaczne niedogodności. Oznacza to, że zwrotu pieniędzy od razu, bez żądania najpierw wymiany albo naprawy, możemy domagać się tylko w przypadku, gdy wymiana albo naprawa narażałyby nas na znaczne niedogodności. Gdy niezgodność towaru z umową nie jest istotna, możemy jedynie żądać obniżenia ceny. ps. chyba mam za cichy komputer :blink: Edytowane 14 Października 2007 przez Matbis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 No juz decyzja nalezy do Ciebie, mnie sie podoba ich brzmienie dosyc a na noc albo wylaczam kompa albo zostawiam wlaczona muzyke. Pamietaj, że jak kupujesz w necie masz 10 czy 14 dni na zwrot bez podania przyczyny, ale pewnie o tym wiesz. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matbis Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) mi się zaczął podobać dźwięk jak ustawiłem equalizer w foobar i znalazłem dobry kąt dla subwoofera więc nie jest źle. Głośniki mam już dłużej niż 14 dni więc ta opcja odpada, w takim razie pewnie przy nich zostane, musze je poprostu polubić :wink: Dzięki :) ps. a Tobie też z każdym odcięciem prądu wyłącza się podbicie tzn loud ?? Edytowane 14 Października 2007 przez Matbis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Ja mam ustawienia basu i sopranu - płynne i są one zachowywane po wyłaczeniu, jak juz pisałem mam nieco inny model MX5021. :) Ustawiałeś EQ "na oko" czy wg jakichś serwisów, testów itd? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matbis Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Ja też mam płynne ustawienia basu i sopranu i nie kasują się, z tym że jest jeszcze jedna opca loud, podbicie który za każdym razem wyłącza się :? fakt Ty masz bardziej bogaty zestaw więc może jest inaczej. EQ ustawiałem na oko, a są jakieś preferowane, testowane ustawienia?? bo wydaje mi się że nie można ustawić uniwersalnie, tak żeby każdy głośnik dobrze zagrał :blink: Edytowane 14 Października 2007 przez Matbis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Do niektórych zestawów na których były robione pomiary, testwrzy pokazali ustawienia na których zestaw brzmi najbardziej neutralnie, osobiście nie wiem czy sa takie do Alteców. Niw mam opcji "loud". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...