lolo Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Czy zdażyło się komus uwalić zasilacz w taki piękny sposób? Miałem PSU 235 na tym sprzęcie (dobrze, że woóle to chodziło), gdy zabrałem się za konkretne O/C najpierw się wyłączył komp, a potem nie chciał włączyć. Po dianozie doszedłem że to zasilacz. Rozkręcam go - bezpiecznik cały, no to odpalam na krótko. No i właśnie jak wy..... bezpiecznik to poezja. No i mam nowy 300W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Po dianozie doszedłem że to zasilacz. Rozkręcam go - bezpiecznik cały, no to odpalam na krótko. No i właśnie jak wy..... bezpiecznik to poezja. No i mam nowy 300W. Jak bezpiecznik byl caly to czemu odpalales na "krotko" ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 Lolo sorry ale nic z tego nie kapuje. Czy moglbys to napisac w jakis zrozumialy sposob?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2002 ja tez nie kapuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 btw bezpiecznikow to jak zaczalem sie bawic z PSU to 3x musialem wymieniac ;) heheh fajnie sie palily najpierw blysk jak z lampy blyskowej potem huk jakbys strzelal z wiatrowki a potem cisza.... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Bezpiecznik był cały, a i tak nie palił. Co tu rozumieć pochodził pięć minut na troche więcej niż w opisie, poczym sie wyłączył i kaput. Rozkręciłem, spinam na kótko, a tu dymek, błysk i po bezpieczniku (co jeszcze to sie okaze). I to wszistko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Po dianozie doszedłem że to zasilacz. Rozkręcam go - bezpiecznik cały, no to odpalam na krótko. No i właśnie jak wy..... bezpiecznik to poezja. Lamuchy jesteście i tyle. 8) Zasilacz komputera to przetwornica bodajże zaporowa i nie ruszy bez jakiegoś elementarnego obciążenia. Zapamiętajcie sobie raz na zawsze: Do uruchamiania zasilacza "na luzie" używamy jako wstępnego obciążenia żarówki samochodowej 12V 21W wpiętej między +12V (żółty) a masę (czarny) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 ze zailacza nie mozna podlaczac bez obciazenia, to wie chyba kazdy, ja cos kiedys slyszalem o min. 50 % :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Mi też 235 W zasilacz się zjarał po OC bo proc zaczął pobierać o 40 W więcej, wywalił mi korki w chacie ale nie wiem co się stało w środku bo jest jeszcze na gwarancji więc nie rozbierałem go jeszcze. Teraz kupiłem sobie 300W Huntkeye i jest ok. Ten zasilacz (zjarany) to jest jakiś noname model: MPA-8809 A jaki ty miałeś Lolo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 W takim zasilku jest obciążenie w postaci wiatraka na 12V, na innych wyjsciach nie. A pozatym zastanów sie jak bym stwierdził czy działa, czy nie bez podpięcia czegokolwiek (chwilowo nie mam miernika) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 A tak pozatym jak to miało chodzić? AMD chiba miał 1.45GHZ, 2xgrafa, dźwięk, LAN, chipset, RAM, trzeba dodać do tego, że ta podawana moc wszystkich wyjść (3.3 + 5 miał ok 130W) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Ach przyżyłem ten wybuch dwa razy 8O , a teraz juz jest normalnie :lol: :lol: . Ciekawe co sie zmieniło bo napewno nie konfiguracja i o/c :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...