Stiopa84 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam Mam taki problem od dłuższego czasu używam przejścia z PS2 mycha i klawia na 1dno USB i wsztsko było dobrze do czasu zmieny sprzetu zmieniłem Lapa i system na bardziej okrojony i od tego czasu problem poniewaz jak podłanczam to USB do którego mam podłaczoną myche i klawie to wszstko pieknie ładnie wykrywa ale nic nie działa wchodze do menadzera uzadzen i wskakuje mi konflikt ze sterownikiem HIDClass nie wiem co to jest szukałem tego wszedzie i nic nie znalazłem próbowałem wszelkich metod nawet jakichs dziwnch programow typu Driver Detect albo Driver Genius i dalej lipa sciagałem całe płtki sterowników i dalej to samo co to może byc spotkał się ktoś z was z takimi rzeczami. Z góry dzieki za pomoc Pozdrawiam Stiopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 W pierwszej kolejności to ty idź do szkoły i naucz się jednego - dlaczego stawiamy znaki interpunkcyjne i dlaczego nowe zdania zaczynamy z WIELKIEJ litery. Twój post to jeden wielki bełgot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 No nie tak bardzo bełkot. Chyba że patrze na już poprawioną wersję. Co do problemu. Odepnij wszystko od USB w kompie i wywal w menedżerze kontroler USB. Usuń go po prostu. Restart i poczekaj aż komp sam sobie to zainstaluje na nowo. Wtedy wywal z menadżera także ten kontroler do kalwy i myszy i wepnij go do kompa. SAM kontroler. Jak się zainstaluje to wtedy podepnij mysz i klawe. Jeżeli nie zadziała sprawdź ten kontroler na innym kompie czy chodzi (koniecznie z twoją myszą i klawą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Witam Pigmej zastosowałem się do twoich wskazówek i nic, co ciekawe spróbowałem jeszcze podłaczyc klawie i myche bezpośrednio pod USB i także to samo wyskakuje bład i nic zrobic nie mogę nie chce działąc. I tutaj moje pytanie czy może to byc spowodowane tym że używam Windows XP performance edition a nie standardowej?? Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Stiopa P.S CosmiChild jeżeli chodzi o twój post to mam w du... co tam sobie piszesz, ponieważ nikt nie bieże pod uwage tego co sobie jakieś dzieci takie jak ty piszą na forum a czytają to co jest najważniejsze w takim poscie czyli tresc. Jeśli ktoś by chciał sobie poczytac znaki interpunkcyjne to otworzłby książke a nie czytał forum. Raz jeszcze pozdrawiam :D Edytowane 17 Października 2007 przez Stiopa84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 1. W jaki sposób podpiołeś myche i kalwe PS2 do USB bezpośrednio bez tego kontrolera? Bo nie czaje. 2. Czy inna mysz i inna kalwa działają? 3. Stery, stery i jeszcze raz stery. Pobierz do lapa najnowsze stery do płyty. 4. To w sumie z grubsza tyle. Cięzko coś dalej radzić nie widząc pacenta:( Nie wiem nic o jakiś niekompatybilnościach tej twojej wersji. Może ktoś się wypowie kto to zna. Ale obsługa USB jest raczej czymś elementarnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiopa84 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Witam ponownie Problem został zarzegnany sprawdziłem sobie na drugim lapie z świeżo zainstalowanym systemem jeszcze bez sterów do komponentów i działało bez problemu także zrobiłem tak samo postawiłem system i od razu podpiołem przejściówke i działą jak powinno potem dopiero dodałem reszte sterów i wszystko śmiga. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Stiopa84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...