chemix Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) Witam, czy ktoś orientuje się jak to jest rozwiązane w przypadku wentylatora u12f? Otóż mam Asusa P5K-E, gniazdo wentylatora procesora ma 4 piny. Tymczasem wydaje mi się (tak wynika ze zdjęć zamieszczonych w internecie), że u12f ma wtyk z 3 pinami. Płyty Asusa monitorują obroty wentylatora. Czy w komplecie jest odpowiednia przejściówka? Jak sobie poradzić z tym problemem jeśli jej nie ma? Edytowane 17 Października 2007 przez chemix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 "Brak wtyczki zasilania wentyla" - temat dwa posty niżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemix Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 "Brak wtyczki zasilania wentyla" - temat dwa posty niżej... przepraszam za moje lenistwo. w poscie pisze się, że 4 pin służy do kontroli obrotów. Jak realizuje to oryginalny wiatrak Intela? czy można jakoś przerobić śmigło u12f np lutując jego kabelki? Inne pytanie: robił kiedyś ktoś taki składak: wentyl od u12f plus oryginalny intelowski? Jestem laikiem w tych sprawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 przeciez bez problemu wpeniesz tą 3 pinową wtyczkę w 4 pinowe gniazdo, nie ma sensu zmieniać wentyla na intelowski, wentylator będzie bdb chłodził na tych 3 pinach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...