Skocz do zawartości
DziubekR1

Kingmax 4x1gb 667mhz Na Powerchip Vs

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki za taki temat, ale poprostu zastanawiam sie, czy zostawic obecne KingMaxy 4x1GB 667Mhz na PowerChip...

1,8V - 667Mhz 5-5-5-15

1,9V - 800Mhz 5-5-5-15

2,0V - 900Mhz 5-5-5-15

... czy moze kupic teraz KingSton 4x1GB 667Mhz na Elpida. A ewentualne zakupy chce zrobic jutro.

Max na mojej plycie to 2,1V (chociaz i to 2,1V jakies podejrzane). W sumie to jestem z KingMaxow zadowolony, ale jedna sprawa mnie martwi... ich temperatura. Chodza teraz 2,0V - 900Mhz 5-5-5-15 , a kosci naprawde sa bardzo gorace. W sumie to czytalem, ze PowerChipy sa wytrzymale i tempratury im nie straszne, ale inna rzecz mnie martwi. Jak juz kupie zestaw 4x1GB to predko tego nie zmienie, a predzej zmienie plyte gdzie pewnie z wiekszym V bede chcial powalczyc o Mhz dla ramu. Tu sie pojawiaja moje pytania

1) Co lepiej wziac, czy zostawic.

2) Co sie lepiej kreci i na jakim V

3) Ile max na 2,1V zrobi taka Elpida i ile wogole zrobi Max, a ile mozna powalczyc na PowerChipie ?

Ramy teraz tanie jak barsz, a podejrzewam, ze niedlugo zdrozeja, bo w koncu musza, wiec nie jest dla mnie problemem kupic KingStona 4x1GB i pozniej sprzedac KingMaxa, ale jednak wole sie upewnic, czy wogole warto sobie tym glowe zawracac.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ty masz problemy,ile razy bedziesz zmienial pamieci :lol2: ,zostaw tak jak jest duzej róznicy nie poczujesz a kingstony na elpidach sa trudno dostepne,bo teraz robione sa glownie na remarkach,a nawet jak kingmax sie spali z powodu temp to od czego masz gwarancje,zreszta zrób co uważasz za słuszne,elpida troche lepiej sie kreci ale czy warto zawracac sobie tym głowe.Sam mam 5 nowych sztuk kingstonow na elpidach które musze spylic ale te ceny troszke mnie dobijaja :? ja juz licze tylko straty

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi