mattis Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Mam pytanie bo właśnie kolesie od neta wpadli do mnie i spytałem sie czy moge rozdzielic neta na 2 kompy to powiedzieli że tylko przy użyciu rotera a zwykłym kabelkiem nie da rady.Powiedzcie mi dlaczego moze sie nie dac kablem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nieregulaminowy temat. Zmien. Rozwin o co Ci chodzi, bo kablem to mozesz kogos pochlastac, powiesic na nim pranie... Chyba, ze chodzi Ci o skretke pomiedzy dwoma kompami, to powinno sie dac. A jak chcesz kabel rozdzielic jakims rozdzielaczem podobnym do takiego od pradu(kable do "kupy") to sie nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Krosowany kabel miedzy dwoma kompami i ja mam radiówke i kolesie którzy serwisują tą siec powiedzieli mi że da sie tylko routerem a że kabelkiem nie.Tylko że oni mają filtracie IP i adresów MAC i tu potrzebny jest router czy wystarczy zwykły kabelek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Teoretycznie powinien wystarczyc, cos chrzania od rzeczy, robisz udostepnianie i ma dzialac. Ewentualnym zabezpieczeniem byloby TTL=1, ale raczej nie jest, skoro mowia, ze routerem sie da. najprostszy sposob - pozyczasz zabawki, kabel i sprawdzasz czy dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Kupie kabelek bo to nie wydatek i zobaczymy mam sieciówki w obydwu kompach.Dzieki wielkie za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...