flasht Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Witam, W zasadzie to nie rozumiem... wszedzie sie uczylem ze 32-bitowy windows nie jest w stanie zaadresowa 4GB pamieci szczegolnie przy karcie 728MB... a tu moj windows 2003 bez zadnych switchow adresuje 4GB ... jak to jest w koncu? W teorii jest to nie mozliwe... a w praktyce?? Pozdrawiam, FlashT Edit: Wlasnie zauwazylem ... "Rozszerzenie adresu fizycznego" <- Myslalem ze to trzeba samemu doinstalowywac... Edytowane 19 Października 2007 przez flasht Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Kurde, tym "Rozszerzenie adresu fizycznego" dales mi nadzieje, ze moj XP SP2 moze zobaczy cos wiecej niz 2,75GB, ale jednak ja tez mam juz ten napis, tak wiec chyba juz nic nie poradze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Kurde, tym "Rozszerzenie adresu fizycznego" dales mi nadzieje, ze moj XP SP2 moze zobaczy cos wiecej niz 2,75GB, ale jednak ja tez mam juz ten napis, tak wiec chyba juz nic nie poradze. Moze to nie o to w ogole chodzi... bo gdzies czytalem ze Windows wymyslil jakis wynalazek softwareowego adresowania pamieci... moze to wcale nie to? Wszedzie czytalem ze ludzie z Windowsem 2003 maja ten sam problem co wszyscy - ze nie widzi pelnych 4GB pamici... bo mu sie adresy koncza... a pierw adresuje wszystkie inne urzadzenia (np. karte graficzna - czyli juz 4GB - 728MB w moim przypadku). Ale ze zdziwieniem zauwazylem ze u mnie swiezy windows wykrywa 4GB ... co wiecej... wg task managera - uzywa ich! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...