HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Witam. Mam problem z komputerem, a mianowicie bardzo często mi się zawiesza. Nie wiem czym to jest spowodowane. Czasem zawiesza się podczas wykonywania takich czynności jak słychanie muzyki, oglądanie filmików na Youtube itp. Zdarza się też zwiecha przy odpalaniu systemu. Chodziło mi po głowie, że to prze program LastFM. Tutaj możecie zobaczyc o co w nim chodzi: www.lastfm.pl . Jednak wątpie aby to ten programik zakłucał prace kompa bo jak mowie zdarza się to też przy odpalaniu Wina. Dziś rano zrobiłem formata. Wykasowałem też lastfm zobacze czy coś to da choć już mi się kilka razy zwiesiło. Mieliście może podobny problem? Z góry dzieki za odpowiedzi. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Podaj konfiguracje komputera oraz co to za system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Win Xp SP2, a co do konfigueracji to można jakoś jaśniej, bo słaby jestem w te klocki. xD :P Edytowane 20 Października 2007 przez HonkingAntelope Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Co dokładnie masz w komputerze czyli: Płyta główna, zasilacz, procesor, ram, karta graficzna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Oj stary sprzęt, nie wiem co z jakich firm itp, ale mam procek Pentium III 866, karta Ge Force MX 420 64 mb i 256 ram :) Czyli cienko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Użyj programu Everest Home i sprawdź jakie masz temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Pobrałem program tylko nie za bardzo wiem gdzie szukac temperatur i jak je tu zapisać, zrobić scrrena? Tylko napierw powiedzcie gdzie sprawdzic temperatury? :P :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Po lewej: - komputer -> Czujniki :) a potem to możesz już napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 No tak okazał się nietrudne. :D Seagate ST380011A 41 C (106 F) ;) I jak? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tylko tyle tam masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Tak, tylko tyle. ;( Zobacz: http://i20.tinypic.com/m7q4a8.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Na twoim miejscu otworzył bym obudowę i wyczyścił wnętrze komputera (delikatnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Ok tak też zrobie. :P Choc dzis już się w to bawiłem to przyznaje , że się nie przyłożyłem. ;p Jak to zrobie to napisze co i jak. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Niestety nic z tego. ;( Komp przeczyszczony - zdąrzył juz się parę razy zwiesić. Może dysk jest zwalony czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Sprawdź dysk programem: HD Tune Może kondensatory wylewają kondensator wygląda tak: Kondensator_elektrolityczny A jak będzie wylewać to będziesz miał taką złotawo brązową zaschnięto ciecz, szukaj ich na płycie głównej. Albo to zasilacz pada i pora kupić nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Pomału już się załamuje. ;( Dysk sprawdzony 100% sprawny, zasilacz wymieniłem na drugi bo mam dwa... to samo. ;( Juz nie wiem, procek? Nie mam pojęcia. ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Sprawdzałeś te kondensatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HonkingAntelope Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Tak wszystko wygląda ok, nie mam juz pojęcia o co chodzi. <ściana> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 a pod wiatrakiem na procku tez wyczysciles?? powinienes stestowac tez pamiec memtestem o ile sobie poradzisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...