Skocz do zawartości
amazing

Instalacja Visty

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj jeszcze przed nawaleniem napedu zrobilem obraz plyty z Vista, teraz podmontowalem ja w daemonie, klikam setup.exe i nic sie nie dzieje, co jest? :|

Czyli glownie chodzi o odpalenie instalatora z dysku.

Z gory dziekuje za pomoc.

Edytowane przez amazing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam temat - orientuje się ktoś jak zainstalować Vistę x64 PL bezpośrednio z dysku twardego (HDD)?

Próbowałem instalować (czysta instalacja - nie upgrade, zresztą ten był niedostępny) z poziomu systemu XP x64 SP2 EN z obrazu/plików instalacyjnych Visty x64 PL, instalator się uruchomił, grzecznie przyjął sterowniki AHCI, skopiował, wypakował pliki, zresetował kompa, instalował chwilę dalej, po czym przerwał instalację informując komunikatem: "Windows could not set the offline locale information. Error code: 0x80000001".

Podejrzewam, że chodzi o inną wersję językową Visty względem XP-ka, z którego uruchomiłem instalator. Jednak z tego, co się orientuje to nie ma XP x64 PL, także nie sprawdzę takiej opcji...

Zna ktoś jakiś sposób na to by uruchomić instalator Visty x64 PL z dysku twardego i z powodzeniem zainstalować w ten sposób system?

PS: Tradycyjna metoda instalacji z płyty DVD odpada, bo... nie ma napędu DVD w kompie docelowym; instalacja z 4GB pendrive też odpada - z analogicznych przyczyn ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi