newbiee Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Witam Ma ktoś może taką płyte jak umieściłem w temacie i mógłby wrzucić gdzieś drivery ?? Otóż mam ogromny problem ze znalezieniem driverów do tej płyty głównej. Znalazłem gdzieś, żeby zainstalować drivery z PCV-RZ34G bo to podobno to samo ale nic z tego :/ Plz HELP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Do czego tych sterowników potrzebujesz? O to chodzi, że generalnie nie ma takiego czegoś jak sterowniki do płyty głównej. Są sterowniki do poszczególnych "urządzeń" na niej zamieszczonych - a to, co zwykło się ściągać jako sterowniki do płyty głównej, to po prostu paczka sterowników do wszystkich tych elementów. Jeżeli więc szukasz sterownika do dźwięku - sprawdź np. programem Everest jaką dokładnie masz zintegrowaną kartę dźwiękową (model) i ściągnij sterownik do tego konkretnego modelu karty dźwiękowej. Jeżeli sterownik do kontrolera IDE - analogicznie. Na przykład: Ja mam płytę Gigabyte GA-K8NSC-939. Załóżmy że na stronie Gigabyte nie ma żadnych sterowników do tej płyty, a ja potrzebuję sterownik do dźwięku ze zintegrowanej karty dźwiękowej. Wchodzę więc w Everesta, mikroukład płyty głównej i tam widzę, że w Southbridge mam kontroler audio (u Ciebie może to być gdzieś indziej) - nazwa: Avance Logic ALC850. Ściągam więc sterowniki dokładnie do tego modelu karty dźwiękowej (ten sterownik akurat znajduje się w paczce Realtek AC'97 Audio Drivers). Zrozumiałeś o co chodzi? Daj znać jak będziesz miał jakieś problemy lub jeżeli sobie z tym poradzisz. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbiee Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Dziękuję :) poradziłem sobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...