Skocz do zawartości
newbiee

Problem Z Driverami Asus P4sd-vx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ma ktoś może taką płyte jak umieściłem w temacie i mógłby wrzucić gdzieś drivery ?? Otóż mam ogromny problem ze znalezieniem driverów do tej płyty głównej.

Znalazłem gdzieś, żeby zainstalować drivery z PCV-RZ34G bo to podobno to samo ale nic z tego :/

Plz HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego tych sterowników potrzebujesz? O to chodzi, że generalnie nie ma takiego czegoś jak sterowniki do płyty głównej. Są sterowniki do poszczególnych "urządzeń" na niej zamieszczonych - a to, co zwykło się ściągać jako sterowniki do płyty głównej, to po prostu paczka sterowników do wszystkich tych elementów.

Jeżeli więc szukasz sterownika do dźwięku - sprawdź np. programem Everest jaką dokładnie masz zintegrowaną kartę dźwiękową (model) i ściągnij sterownik do tego konkretnego modelu karty dźwiękowej. Jeżeli sterownik do kontrolera IDE - analogicznie.

Na przykład: Ja mam płytę Gigabyte GA-K8NSC-939. Załóżmy że na stronie Gigabyte nie ma żadnych sterowników do tej płyty, a ja potrzebuję sterownik do dźwięku ze zintegrowanej karty dźwiękowej. Wchodzę więc w Everesta, mikroukład płyty głównej i tam widzę, że w Southbridge mam kontroler audio (u Ciebie może to być gdzieś indziej) - nazwa: Avance Logic ALC850. Ściągam więc sterowniki dokładnie do tego modelu karty dźwiękowej (ten sterownik akurat znajduje się w paczce Realtek AC'97 Audio Drivers).

Zrozumiałeś o co chodzi?

Daj znać jak będziesz miał jakieś problemy lub jeżeli sobie z tym poradzisz.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi