Skocz do zawartości
Marcin_gps

Xxhighend

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie zakładałem tematu, ale widząc rozwój tego "highendowego" playera, postanowiłem rozpocząć dyskusję.

Obecna wersja XXHighEnd-09o ma obsługę FLAC! Fakt, na xp'ku mam jakieś problemy, ale sam autor twierdzi że Engine'y 1 i 2 (dla xpka) oferują słabszą jakość, nie znam szczegółów technicznych, ale zachęcony poniższym cytatem ściągam Vistę... (z msdn'a, spokojnie moderacja :P)

"If you tick the checkbox as shown in XXCPU01 below, your PC will be changed into an Audio Dedicated Machine. wub I am listening to such a device right now, and I can tell you ... chicken skin"

A żeby było ciekawiej, autor zapowiada stworzenie "najepiej brzmiejącego odtwarzacza mp3"

To już nie jest prostacki odtwarzacz z obsługą jedynie WAV'ów

- media library

- wyświetlanie grafik

- playlista

Zapewne niebawem wygląd ulegnie kolejnym modyfikacjom, ale czy w ogóle warto się w to bawić?

Jakie są wasze odczucia jeżeli chodzi o jakość. Proszę o opinie userów mających przyzwoity sprzęt i obeznanych w tematyce "audio pc" ;)

http://www.xxhighend.nl/

UPDATE

jest już wersja z implementacją mp3!

szkoda tylko że mp3 i flac odtwarza engine1 - dostępny tylko pod vistą ;/

Edytowane przez Marcin_gps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi