p1tu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Kupiłem na allegro chłodzenie na proca CoolerMaster Gemin II, i musze dokupić do niego dwa wentylatory 120mm i tu jest moje pytanie co polecacie aby było nie za drogie i ciche oraz wydajne a drugie to jaką paste zastosować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 ja polecam Fandera, ale ile masz kasy ?, Pasta AS 5 powinna wystarczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlashBeast Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) AC Silver5 albo Zalman STG-1. Ostatnio kupiłem dwa fandery i choć troche mnie to wyszło to było warte, na przodzie obudowy na ~900obrotów, na procesorze 1100 obrotów i cisza. Edytowane 25 Października 2007 przez SlashBeast Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 A ja polecam szukajkę... Jest bardzo dużo tematów o 120 i są na prawde bardzo wyczerpujące. Ja polecam wentylatory za o wiele niższą kasę, wystarczy co najwyżej pod jakis kontroler podłaczyć, na stale pod 5, 7 V, fanmate, albo jest jakiś ręczny potencjometr szeregowo połączyc pod 12V. Możliwości mnostwo. Tylko zależy, kto co wybierze i co dla kogo znaczy cicho. Przeciętnie 1000rpm jest akceptowalne. Ja wybrałem TT silentcat 120 za 22pln/sztu i przy 4V mają 700 i jak narzie musiałbym z zasilaczem bardziej kombinować ( HX520 ), żeby był sens je jeszcze bardziej skręcać, ale można do 3,5V spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...