Ajwer Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Witam Do niedawna stosowałem mocno podrasowany zestaw chłodzenia wodnego Cooler Master Aquagate RL-JUC-E802B. Zestaw był wyposażony dodatkowo w chłodnicę Black Water Ultimate, Wiatraczek Fendera i Dwa bloki Prison V2 PRO na Gpu i CPU (nominalny wywaliłem ze względu na marne osiągi). Przez kilka miesięcy wszystko działało świetnie jednak niestety pompka nie wytrzymała tak ograniczonego przepływu i szybko się uszkodziła. W tym momenice mam problem gdyż niestety nie wiem jakie pompki montował Cooler Master i nie mogę znaleźc zamiennika niezatapialnego o tak małych wymiarach i znacznym przepływie (ok. 70x70x70 mm miejsca w puszce). W związku z tym postanowiłem wywalic cooler mastera i zamiast tego zastosowac dodatkowo do chłodnicy zestaw pasywny ZALMANA jako rezerwuar i pompkę. Co sądzicie o tym pomyśle?? Może ktoś ma na sprzedaż używany Zalman Reserator 1 w wersji ze złączkami "niekapiącymi" czyli plus lub V2. Interesuje mnie głównie chłodnica, pompka, złączki i ew. czujnik przepływu. Więc spokojnie może być bez bloków,węży, płynu itd. pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Ajwer ps. Chłodzę tym E4300 (@3 Ghz) + X1900XTX Edytowane 25 Października 2007 przez Ajwer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Jeśli możesz sobie pozwolić na rezerwuar za 7 stów to czemu nie, niezły pomysł. Ale dużo lepiej będzie kupić pompke i rez chociażby swiftecha. edit: Nie no, ten temat to chyba jakaś prowokacja. Edytowane 25 Października 2007 przez Koen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...