Skocz do zawartości
DYGAN

Bardzo Mocno Prosze Wszystkich O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich,na poczatku bardzo was wszystkich prosze o pomoc,jakies informacje na ten temat albo jakies linko odnosnie tego co zaraz napisze.

Mam laptopa HP DV9000,kupiony jakies 6 miesiecy temu na allegro,do poczatku tego tygodnia wszystko bylo ok,dzialal rewelacyjnie i nie mialem do niego pretensji,zainstalowalem jakas glupia gierke dla mojej dziewczyny i od tego momety zaczeły sie problemy,najpierw dlugo sie wlaczal,potem wlaczal sie i nagle restartowal,pomyslalem sobie ze to pewnie przez virusa,to przeinstalowalem system,bylo czysto,ladnie.elegancko,myslalem ze jest wszystko juz ok,cieszylem sie ale po 2 dniach jak chcialem wlaczyc kompa od nie wlaczyl sie,lampki sie swieca,laptop probuje sie uruchomic ale po chwili sie restartuje sie i probuje wlaczyc sie jeszcze raz,tak probowalem przez kilka minut i nic,potem wylaczylem go na jakies 15/20 minut i probowalem wlaczyc raz jeszcze,udalo sie zaczął dziala,ale takie sytuacja powtarzaja sie co jakis czas,czasem nawet raz na dzien,co mam zrobic,czy wie moze ktos co moze byc grane??Bardzo was prosze pomóżcie mi,dzieki i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ze procesor sie przegrzewa zaobserwj czy sie laptop nadmiernie nie nagrzewa. To jest jedna kwestia. Raczej napewno jest to kwestia sprzetowa. Tzn cos sie sypie, przegrzewa. Mozliwe ze siada np. pamiec, mozliwe ze np. wylacza sie sama matryca.

Jedno jest pewne, awaria nie jest spowodowana instalacja gry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,jesli chodzi o temperature to laptop chodził jakies 5 godzin i temperatura kazdego urządzenia nie przekroczyła 70 stopni celcjusza(procesor graficzny mial 70)jak juz sie wlaczy to nie ma z nim problemow,wiesz najwiekszy problem jest z wlaczeniem,czasem nie ma problemu w ogóle wlacza sie normalnie jakby nigdy nic i jak juz jestes pewny ze wszyatko gra on odwala taki motyw i sie nie chce wlaczyc,dzisiaj mialem cos takiego(z rana wlacztlenm laptopa zeby zobaczyc czy sie wlaczy i sie udalo,wylaczylem go i zabralem do roboty i tam juz sie nie wlaczyl)wydaje mi sie ze to moze byc cos z procesorem:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi