Skocz do zawartości
stranger

nowy sprzęt i co????nic......................

Rekomendowane odpowiedzi

pytanko o rade i jakiś pomysł

kumpel kupil sprzet nowy 8RDA, proc 1700xp+,2x kingston 256 ramu ddr333

ladna konfiguracja, co z tego jak po wlozeniu wszystkiego do starej budy nie odpala mu sie monitor

ti 200 na swoich diodach pokazuje poprawna prace wyswietlacz na epox pokazuje ff ale to chyba jak u wszystkich........

a monitor jakby sygnalu nie dostawal, a dzien wczesniej na starym sprzecie bez problemowo chodzil

nastepne pytanko dotyczy tego wyswietlacza bledow na plycie?o co w nim chodzi pokazuje dwie litery zawsze, a w instrukcji obslugi sa opisy do bledow ktore sa oznaczone 3 literkami?co to za shit?

kumpel zalamany bo mial wielka ochote pograc w unreal 2 na 30 fps wreszczie i nici

pomożecie? :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie posiadam tej plyty glownej wiec nie bende sie wymadrzal na temat oznaczen. Proponuj w kazdym razie podociskac karte graficzna i ewentualnie powyciagac i powkaladac ja kilka razy, moze to pomoze. Moze tez ma zaslaby zasilacz i grafa nie jest w stanie sie podniesc. (sprawdz na innym kompie czy karta graficzna w ogole dziala)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprwadźcie proca i grafę w innym kompie - objawy moim zdaniem wskazują na wadę procka (rozumiem, że nie tylko nie włącza sie monitor, ale nie uruchamia się system). Co do wyświetlacza - z tego co widziałem, to on ma tylko dwie "litery".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko już jasne przyjechal do mnie ze swoim kompem okaało się ze zasilka nie dzialala z tym nowym sprzetem jak trzeba, podlaczylismy moja i wszystko ruszylo

a tak przy okazji to okazalo sie ze jego zasilka jest z 1996 roku :-))

dzieki chlopaki za zainteresowanie i pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nastepne pytanko dotyczy tego wyswietlacza bledow na plycie?o co w nim chodzi pokazuje dwie litery zawsze, a w instrukcji obslugi sa opisy do bledow ktore sa oznaczone 3 literkami?co to za shit?

Są oznaczone dwoma literkami. Nie zauważyłeś, że "trzecia" to zawsze h ??? Oznacza to, że dwie poprzednie są napisane szesnastkowo - Hexadecimal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...