Skocz do zawartości
panda86

Dylemat W Doborze Wentylka Do Zasilki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chce wymienic wentyl w zasilce poniewaz chalasuje... mam paru swoich faworytow, ale i tak nie wiem co wybrac, bo oprocz Xthermal nie mialem z zadnym do czynienia.. :(

Tak wiec chcialem cos wybrac z ponizszych zasilaczy, jezeli znacie inne bardziej ciche od tych to bardzo prosze o info:

XThermal

Noiseblocker

Sharkoon

Scythe

Bede bardzo wdzieczny jezeli napiszecie ktory z nich jest najbardziej optymalny, ma odpowiedni przeplyw powietrza i jest baaaardzo cichy, wasze doswiadczenia i porownania :)

pozdrawiam serdecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to kup sobie dobre, przede wszystkim firmowe zasilacze do tych komputerów. Bedzie bezieczniej (pod wieloma względami) i ciszej ( zależnie od tego co wybierzesz ). W jakimś sensownym zasilaczu przy wyższych wymaganiach mozna się nad takimi zabawami zastanawiać, ale w takim czymś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to kup sobie dobre, przede wszystkim firmowe zasilacze do tych komputerów. Bedzie bezieczniej (pod wieloma względami) i ciszej ( zależnie od tego co wybierzesz ). W jakimś sensownym zasilaczu przy wyższych wymaganiach mozna się nad takimi zabawami zastanawiać, ale w takim czymś...

No i tutaj nie rozumiesz problemu kolego.. mam 3 kompa ktory jest wyposarzony w corsarza 520.. + 4x Xthermal + Thermalight + Accelero.... :) Ja poprostu chce zeby te kompy byly ciche ;) zasilacze w zupelnosci wystarczaja w nich a najtanszym sposobem jest wymiana wentylka, ma byc poprostu cicho w jak najtanszy sposob ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty nie rozumiesz mnie! Jak masz dobry, firmowy zasilacz, to możesz z nim kombinować, bo on daje takie możliwości, a te Twoje zasilacze to psełdo zasilacze, ktore mogą paść i pociągnąć nawet całego kompa w każdej chwili, od tak, bo sa takiej jakości. Poczytaj sobie tego topa. Ale to i tak Twoje kompy, rób jak chcesz. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi