Mattyu Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Witam, Od 8 lub 7 lat cały czas w mojej skrzynce siedzi sobie jakiś zasilacz noname. Podane są na nim 2 napięcia, 230 i 115W, nie wiem które brać pod uwagę. Ostatnimi czasy, gdy zainstalowałem takie gry jak NfS:Underground i U2, SW Republic Commando i NfS Carbon, w przypadku NfS-ów, na początku wyścigu lub zaraz po jego zakończeniu pojawia się blue screen z błędem (dokładnie chodzi o STOP: 0x000007F (0x0000000D, 0x00... )) i konieczny jest restart kompa, w SWRC komp zawiesza się po kilkunastu sekundach gry. Sprawdzałem Memtestem pamięć ram, lecz nie wykrył on żadnych błędów, zaś everestem napięcia, których wahania były bardzo małe. Temperatura procesora tez jest w miare normalna 50-60*C po kilkunastu minutach pracy. Po przeglądnięciu for dowiedziałem się że problem może tkwić w zasilaczu. Otóż w ubiegłym roku zmieniłem grafe na gf 5200fx ( :mur: ) i procesor na pIII 1GHz (na asusie p3b-f nic lepszego nie wejdzie ;P). Prawdopodobnie zasilacz nie dostarcza wystarczającej ilości mocy do karty. Czy jest tak jak myślę? I czy moglibyście poradzić jaki zasilacz najlepiej kupić do mojej konfiguracji: PIII 1Ghz, GeForce FX5200 320mb ram (kości starsze jakieś, 1x64 + 2x128) mobo - asus P3B-F (fsb 133) (jak dla mnie bdb płyta, nawet 8 lat od zakupu ;P) Pozdrawiam! Mattyu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Sprawdzałem [...], zaś everestem napięcia, których wahania były bardzo małe. I czy moglibyście poradzić jaki zasilacz najlepiej kupić do mojej konfiguracji: Do tego, że sprawdzałeś napiecia everestem a nie miernikiem, to się nawet mamie nie przyznawaj a co dopiero tu na forum! :mad: Weź Delte 350W PB-2C z allegro za 40zł znowu są, ona jest odpowiedzią na Twój zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Odczytałeś na zasilaczu 115W czy 115V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 z pewnościa chodzi o Volty, bo ich bliskość na to wskazuje - 230 i 115 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...