mattis Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Mam pytanie mam laptopa z vistą i kompa stacjonarnego i mam problem z połączeniem ich za pomocą kabla skrowowanego poprostu w jednym wpisuje Ip 192.168.0.1 a w drugim 192.168.0.2 i maske podsieci 255.255.255.0 i niestety kompy się nie widzą co mam zrobić? A stacjonarny ma XP A może być wina tego że nie miałem włączonego NetBiosa w zakładce WINS?? Bo teraz niemam chwilowo laptopa i nie mogę sprawdzić czy to mogło zrobić problem.A jeśli uda mi sie połączyć i oba KOMPUTERY będą sie widziały to w jaki sposob mam przesłać pliki z jednego na drugi i odwrotnie, jest jakiś program? Ale najpierw proszę żebyście mi powiedzieli czy może robię coś nie tak z tą konfiguracją i to powoduje że sie laptop i stacjonarny sie nie widzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Może firewalle blokują dostęp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Dziś już mi sie nie chce tego sprawdzać ale rano to zobacze wyłoącze firewalle w obydwu i zobaczymy co sie stanie a może być wina tego nie włączonego NetBiosa?A jeśli sie uda połączyć to w jaki sposób mam przesyłać pliki z jednego na drugi??W XP mam pliki wszystkie udostępniać poprzez naciśnięcie prawym przyciskiem mysz na folder i udostępnienia i zabezpieczenia? A w Viście to jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...