Skocz do zawartości
mattis

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie mam laptopa z vistą i kompa stacjonarnego i mam problem z połączeniem ich za pomocą kabla skrowowanego poprostu w jednym wpisuje Ip 192.168.0.1 a w drugim 192.168.0.2 i maske podsieci 255.255.255.0 i niestety kompy się nie widzą co mam zrobić?

A stacjonarny ma XP

A może być wina tego że nie miałem włączonego NetBiosa w zakładce WINS??

Bo teraz niemam chwilowo laptopa i nie mogę sprawdzić czy to mogło zrobić problem.A jeśli uda mi sie połączyć i oba KOMPUTERY będą sie widziały to w jaki sposob mam przesłać pliki z jednego na drugi i odwrotnie, jest jakiś program? Ale najpierw proszę żebyście mi powiedzieli czy może robię coś nie tak z tą konfiguracją i to powoduje że sie laptop i stacjonarny sie nie widzą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś już mi sie nie chce tego sprawdzać ale rano to zobacze wyłoącze firewalle w obydwu i zobaczymy co sie stanie a może być wina tego nie włączonego NetBiosa?A jeśli sie uda połączyć to w jaki sposób mam przesyłać pliki z jednego na drugi??W XP mam pliki wszystkie udostępniać poprzez naciśnięcie prawym przyciskiem mysz na folder i udostępnienia i zabezpieczenia? A w Viście to jak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi