Kapec17 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Planuję zakup laptopa za ok. 2500zl. Znalazlem 2 ciekawe laptopy: Aristo Smart 460 z bardzo fajna karta graf ale troche slabszym procesorem: Intel Pentium Dual-Core T2080 (1.73GHz) ATI Mobility Radeon X1600 256MB 1024 MB DDR2 NTT Corrino 609i z troche gorsza karta graf ale lepszym prockiem: Intel Core Duo T2450 (2 GHz, 2MB cache) NVIDIA NB8M-SE GeForce Go 8400 (Turbo Cache do 895MB); 1024 MB DDR2 Co byscie polecali? Laptop mialby służyć najczesciej do przegladania neta, choc czasami rowniez chcialbym sobie w cos na nim pograc:P Slyszalem, ze z tym Aristo sa problemy bo się przegrzewa ale nie wiem ile w tym prawdy. Co polecacie? Edytowane 2 Listopada 2007 przez Kapec17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja, jak zwykle, polecam umieszczac watki w odpowiednich dzialach <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapec17 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) no właśnie sam zauważyłem, że w złym miejscu napisałem ale czy ja mogę swój temat przenieść?:P EDIT: ok widzę,że już jest w dobrym miejscu:P a co do laptopów to może macie również jakieś inne godne polecenia do 2500zł, najlepiej z jakaś niezintegrowana karta graf? Edytowane 2 Listopada 2007 przez Kapec17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 no właśnie sam zauważyłem, że w złym miejscu napisałem ale czy ja mogę swój temat przenieść?:P EDIT: ok widzę,że już jest w dobrym miejscu:P a co do laptopów to może macie również jakieś inne godne polecenia do 2500zł, najlepiej z jakaś niezintegrowana karta graf? Posiadam takiego ARISTO i faktycznie, podobno w partii notebokoow z ktorej jest akurat ten którego mam w domu były problemy z chłodzeniem. Rozwiązałem problem poprzez nasmarowanie rdzenia proca i karty pastą Arcitc Silver5. Jednak znajdująca się obecnie w sprzedaży seria 460 ma zmienione chłodzenie i producent zapewnia, że problem nie wystepuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapec17 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Posiadam takiego ARISTOi jak wrażenia? klawiaturka dobrze chodzi? nic sie nie zacina? a jak matryca? i jak z wydajnością? głośno pracuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 i jak wrażenia? klawiaturka dobrze chodzi? nic sie nie zacina? a jak matryca? i jak z wydajnością? głośno pracuje? Z tego co wiem (laptopa głównie uzywa moj brat) to klawiatura chodzi bezproblemowo. Matryca takze jest w porządku, da rade oglądać filmy, grać, jest bardzo jasna. Wydajność jak na laptopa dobra, oczywiscie nie mozna za duzo oczekiwać od mobilnej x1600 ale da rade w coś tam pograć. Głośność niestety jest spora - procesor bardzo się grzeje i wentylator podczas grania chodzi na maxymalnych obrotach wiec generuje on dosyć denerwujący szum (przynajmniej dla mnie, usera całkiem nieźle wyciszonego pc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapec17 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 a bateria? ile trzyma na luzie? Nigdzie nie moge znaleźć takich informacji o baterii na necie:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...