screws Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Zmuszony jestem do zakupu nowego monitora i mój wybór padł na jakąś 19" panoramę. Monitor ma służyć głównie do gier (Counter Strike: Source). Fundusze mam ograniczone do ok. 800 zł. Oto lista dostępnych modeli ( niestety muszą one być zakupione w MM ze względu na raty): -SAMSUNG 920NW 599zł -ASUS VW192S 749zł -ASUS VW192G 799zł -BENQ FP93GW 799zł -BENQ E900WA 799zł -LG L194WT 799zł Na wyglądzie zewnętrznym monitora mi nie zależy, jedynie na przyzwoitej jakości obrazu i braku smużenia (wiem, że w tej cenie cudów nie dostanę). Oglądałem wszystkie te monitory dziś ale niestety obraz był na nich wszystkich podobny i na dodatek było widać latające pasy (coś jakby niskie odświeżanie w CRT), które zapewne spowodowane było analogowym podłączaniem lub "złą konfiguracją". Bardzo proszę o pomoc :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ma byc tani? w takim razie wydaje mi sie ze z tych tanich panoram chyba warto LG 19 L194WS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jednak przemyślałem na spokojnie sprawę i chyba wezmę SAMSUNGA 223BW za 999zł... Powinien wystarczyć na dłużej ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 podepnę się pod temat. jest na rynku jakaś 19" (najlepiej panorama ale niekoniecznie) na TN III generacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczekm Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 podepnę się pod temat. jest na rynku jakaś 19" (najlepiej panorama ale niekoniecznie) na TN III generacji?nie radzę kupować panoramy do 20 cali... obraz jest jamnikowaty... przynajmniej w 1440x900... z 19 radzę kupować 4:3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 nie radzę kupować panoramy do 20 cali... obraz jest jamnikowaty... przynajmniej w 1440x900... z 19 radzę kupować 4:3Nie przemawia do mnie ten przymiotnik, możesz wyjaśnić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Zapewne koledze chodzilo o to ze obraz jest zbyt "dlugi" i jednoczesnie nie wystarczajaco wysoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ze swojej strony za 900zl polecam HP w2007v,wlasnie dzis kupilem 2 sztuki.Mialem porownanie do kilku samsungow i lg.No i szczerze powiem,ze obraz jest naprawde super,mimo ze nie posiada dvi,no i ma b.dobre katy.Nastawiony bylem na samsunga 223BW,lecz patrzac na obraz hp decyzje podjalem szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiaczekm Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Zapewne koledze chodzilo o to ze obraz jest zbyt "dlugi" i jednoczesnie nie wystarczajaco wysoki.Dokładnie... wysokość jest niewystarczająca do pracy z programami... gier i filmów to niedotyczy... szczególnie to widać w w win. vista gdzie ikony i menu są duże (nawet po zmniejszeniu). A tak to wygląda w porównaniu ekranów http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=231007&hl=# siódmy post. Troszeczkę więcej długości, z dużą stratą wysokości. Edytowane 15 Listopada 2007 przez misiaczekm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Czy ktoś sprawdzał w praktyce możliwość wymiany monitora w ciągu 7 dni w MM? Czy są jakieś problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw86 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 no własnie ja też mam takie pytanie odnośnie MM, jest w promocji Samsung SM 920 NW 19" za 499 zł. Czy to sie opłaca brac, miał ktoś do czynienia z takim monitorkiem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 @dw86 Tak, posiadam ten monitor i za tą cenę polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...