Skocz do zawartości
screws

Który Monitor Z Oferty Mm Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Zmuszony jestem do zakupu nowego monitora i mój wybór padł na jakąś 19" panoramę. Monitor ma służyć głównie do gier (Counter Strike: Source). Fundusze mam ograniczone do ok. 800 zł. Oto lista dostępnych modeli ( niestety muszą one być zakupione w MM ze względu na raty):

-SAMSUNG 920NW 599zł

-ASUS VW192S 749zł

-ASUS VW192G 799zł

-BENQ FP93GW 799zł

-BENQ E900WA 799zł

-LG L194WT 799zł

Na wyglądzie zewnętrznym monitora mi nie zależy, jedynie na przyzwoitej jakości obrazu i braku smużenia (wiem, że w tej cenie cudów nie dostanę). Oglądałem wszystkie te monitory dziś ale niestety obraz był na nich wszystkich podobny i na dodatek było widać latające pasy (coś jakby niskie odświeżanie w CRT), które zapewne spowodowane było analogowym podłączaniem lub "złą konfiguracją". Bardzo proszę o pomoc :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze swojej strony za 900zl polecam HP w2007v,wlasnie dzis kupilem 2 sztuki.Mialem porownanie do kilku samsungow i lg.No i szczerze powiem,ze obraz jest naprawde super,mimo ze nie posiada dvi,no i ma b.dobre katy.Nastawiony bylem na samsunga 223BW,lecz patrzac na obraz hp decyzje podjalem szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne koledze chodzilo o to ze obraz jest zbyt "dlugi" i jednoczesnie nie wystarczajaco wysoki.

Dokładnie... wysokość jest niewystarczająca do pracy z programami... gier i filmów to niedotyczy... szczególnie to widać w w win. vista gdzie ikony i menu są duże (nawet po zmniejszeniu). A tak to wygląda w porównaniu ekranów http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=231007&hl=# siódmy post. Troszeczkę więcej długości, z dużą stratą wysokości. Edytowane przez misiaczekm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi