Skocz do zawartości
vENiZE

Big Tower

Rekomendowane odpowiedzi

To dokładnie taka sama buda, tylko koleś zrobił moda na dodatkowe went na topie budy.... Jak dla mnie całkowicie zbytecznie. Bo na samej górze jest miejsce na 120... Poza tym całkowicie się nie zgadzam z kolega wyżej, bo też mam tą budę i wpada w wibracje od HDD!! I to bardzo mocne. Ja sobie z tym poradziłem matami polimerowymi app. Każdy ma jakis swój sposób/pomysły na to, ja mam 2 barki 7 i jedna 10.

A co do tej budy to jej największą zaletą jest to, ze jest to o ile się nie mylę największa buda na rynku. ( Ja jeszcze większej nie wdziałem ) Ale jeśli to nie jest aż tak bardzo ważne, to nadal bardzo duże i po prsotu lepsze, ale niestety droższe są Cooler Master. Niektóre przebajerzone, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Jak kupowałem, liczył sie tylko Chieftec, ale teraz miałbym ogromny dylemat pomiędzy moim Chiefteciem a jakimś CM.

Choćby taki CM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ;] lol ;) dajcie spokój ;]

cief wpada w wibracje od dysków bardziej niż niektóre tanie modecomy

poza tym ma sporo dziur w tym przy dyskach,, dysk w tej budzie może być cichy ale tylko jeśli się coś wymyśli,, po bożemu - tragedia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wieczorem (tzn. przed ranem :D ) chciałbym już zamówić obudowę. Do wyboru zasadniczo sporo kandydatów:

http://www.allegro.pl/search.php?string=bi...mp;price_to=300

Kryteria dowolne ;)

//Dragon wykluczony

Edytowane przez Vidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyklucz dragona - ma małe wentyle z tyłu.

Bierz taki jak poz. 1 i dobierz kolory z dowolnych aukcji/sklepow.

Co do wibracji dysków to mi nic nie wibruje - chyba, że wyciągasz dyski parę razy na dzień, żeby oglądać u kumpla DivX, ale do tego służą dyski przenośne. Zawsze możesz założyć jakieś gumki/silikon na bolce uchwytów dysków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest maskownica z tworzywa, którą możesz wyjąć i jak chcesz wymienić na inny kolor/wzór - do kupienia w sklepach. Pod nią jest ścianka z otworami. Dwie ścianki (maskownica i ściana pod nią) działają jak filtr. Dodatkowo można tam włożyć jakąś włókninę bądź przylepić prostokąt wycięty z pończochy ale wiedz, że nie ma za drzwiczkami wentylatora. Ja zasłoniłem pończochą 3 wentyle boczne przy dyskach.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko stare Dragony miały 2x80mm z tyłu, teraz maja 120mm pod i (120mm nad zasilaczem) w BIGtowerach. Z przodu jest to panel, który jest gestą siatką, ale mówienie że pełni funkcje filtra jest nadużyciem, bo sam atomel stwierdział, ze nie ma tam przecież wentylatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi