Skocz do zawartości
jezol

Problem Z Vs 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po zainstalowaniu Visual Studio 2005 .net (full instalka) wyskoczylo i oknienko kiedy uruchomilem internet explorer ze cos tam debuger visual studio... dokladnie nie pamietam. Ale dzialo sie tak za kazdym razem. Wkoncu odinstalowalem cale VS.

Teraz mi wychodzi blad jak wlaczam gg albo ie :

An unhandled win32 exception occured in IEXPLORER.exe[3764]. Just in time debugging this exception filed witdh fallowing error: No installed debugger has Just in time debugging enabled. In visuak studio,, just n time debuging can be enabled from Tools/Options/debugging/justintime

Check the documentation index for just in time debugging errors for more info.

CHolera nie wiem co zrobic, nie moj komp a ja to spartaczylem. Jakos musze to naprawic ale nie wiem jak.

W necie za duzo nie znalazlem. Na jakies stronce pisali zeby zainstalowac debbuging tools for windows.

Pomoglo tyle ze nie wyskakuje juz ten error, a otwiera sie program i cos tam robi. Jak go zamkne to 2 uruchomienie ie juz nie krzyczy. Dzieje sie to przy ie, gg itp.

Prosze o jak najszybsza pomoc, musze to naprawic do jutra do 14.

Pozdrawiam

sorry ze sie stworzyly 3 tematy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nie moja wina, wszystko mi sie wali na tym kompie. Prosze o usuniecie 2 tematow.

Edytowane przez jezol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"just n time debuging can be enabled from Tools/Options/debugging/justintime"

justintime debuger służy do tego, aby chwile przed wywałką jakiegoś programu w syetmie operacyjnym, odpalić debugera (z VS np) aby wyszukać ten błąd.

Tu masz opisane jak się to wyłącza

http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/k8kf6y2a.aspx

ewentualnie wyciachaj te dwie linie z rejestru (zrób kopie wpierw bo nie wiem czy to pomoże na pewno)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\AeDebug\Debugger

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework\DbgManagedDebugger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi