kawis Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Mam wielki problem. Wczoraj bawiłem się trochę w podkręcanie i od tego momentu komputer nie działa. A było to tak: Ustawiłem Taimingi pamięci na najbardziej agresywne, magistrale 150Mhz, zapisałem ustawienia, a on nie startuje, pomyślałem sobie za duży mnożnik. Obniżyłem do 8 i lipa.Dalej nie chce startować. Zachowuje się tak jak by był za bardzo podkręcony tzn. Wydaje dziwny pisk i odwołuje się do stacji dyskietek. Grafa jest sprawna, ram tęż i procek też o.k. Co może być z płytą? Bo firma w ktorej ją kupowałem zbankrutowała. :-/ Pomuszcie ,bo sam nie dam rady. Acha jak by co to próbowałem czyścić biosa i nic to nie dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Moze hdd nie wytrzymal wysokiego pci przy fsb 150 ?? Niebardzo rozumiem o co ci chodzi... Nie widzi hdd?? i chce z dyskietki startowac? A startuje z dyskietki?? Mozesz poruszac kartami w kompie moze cos wyszlo ze slotu??...... Daj kompowi " ostygnac" z 5 min wejdz do biosu i sprawdz ustawienia dzielnikow oraz napiecia! Ja raz po resecie biosu mialem B. wysokie napiecie na procu i komp sie wieszal zaraz po wejsciu do windy. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Mam wielki problem. Wczoraj bawiłem się trochę w podkręcanie i od tego momentu komputer nie działa. A było to tak: Ustawiłem Taimingi pamięci na najbardziej agresywne, magistrale 150Mhz, zapisałem ustawienia, a on nie startuje, pomyślałem sobie za duży mnożnik. Obniżyłem do 8 i lipa.Dalej nie chce startować. Zachowuje się tak jak by był za bardzo podkręcony tzn. Wydaje dziwny pisk i odwołuje się do stacji dyskietek. Grafa jest sprawna, ram tęż i procek też o.k. Co może być z płytą? Bo firma w ktorej ją kupowałem zbankrutowała. :-/ Pomuszcie ,bo sam nie dam rady. Acha jak by co to próbowałem czyścić biosa i nic to nie dało.Jak napisales wyzej dales magistrale 150 Mhz, pozniej obnizyles mnoznik i to samo wiec albo niemasz polaczonych mostkow L1 na procu albo poprostu proc niewytrzymuje 150 Mhz magistrali. Zmniejsz magistrale. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2002 Otwoz kompa i zresetuj bios (chyba ze masz zworki FSB) :lol: Bedzie. A raczej powinno dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...