dj_vader Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich serdecznie. Mam ogromny problem z komputerem. Samoczynnie się restartuje. Nie ma szczególnego momentu kiedy to się dzieje. Różnie, raz po 15 minutach, a raz po 26 godzinach nawet. Konfiguracja mojego komputera: 1. Procesor Pentium iV 3.0 GHz 2. Płyta Główna Gigabyte 8IPE775 3. WD Caviar 250 GB SATA 4. Zasilacz Modecom Feel III 500 Watt (nowy) 5. Ram DDR 1 GB 400 MHz Kingston 6. Radeon 9600 pro 7. Karta TV Winfast 2000 XP 8. Napęd DVD i nagrywarka DVD 9. Karta muzyczna Soundblaster Live 10. Stacja FDD Próbowałem już kilka rzeczy: 1. Formatowałem cały dysk 2. Wyjmowałem poszczególne części: - stacja fdd - karte graficzną na inną - kartę muzyczną - kartę telewizyjną Ramy i Zasilacz kupiłem specjalnie nowe (niestety nic nie pomogło). Usunąłem sterowniki do grafiki i to rrównież nie pomogło. Temperatura procesora również jest w porządku. Płytę główną odesłałem do serwisu, sprawdzili ją i jest sprawna. Pomimo innej karty graficznej, moją sprawdziłem jeszcze 3dmarkiem. Włączyłem dziennik zdarzeń i tam znalazłem ostatnie godziny o których mi zresetowało komputer. Oto 3 zdjęcia z tym problemem: Bardzo proszę o pomoc, ponieważ sam nie jestem sobie w stanie z tym poradzić, a wierzcie mi, że jest to bardzo uciążliwe. Z góry dziękuję i pozdrawiam dj_vader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Zasilacz to kupiłeś "fajny"... Sprawdź napięcia i temperatury. Moje podejrzenie pada na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_vader Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Temperatury wszystkie są w porządku. A z tych zdjęć nic nie wiesz co to za błąd? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Spróbuj podnieść napięcia na ram, cpu, chipset jeśli mobo pozwala. Wymień kabel sata, ewentualnie zobacz smart dysku, może będzie coś widać. XP oczywiście z sp2... Edytowane 4 Listopada 2007 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_vader Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Tak XP z SP2. Kabel sata postaram się wymienić. A jak zobaczyć smart dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Everest albo hd tune. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_vader Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Everesta mam, tylko nie wiem na co dokładnie mam popatrzeć, w którą zakładkę wejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Everesta mam, tylko nie wiem na co dokładnie mam popatrzeć, w którą zakładkę wejść?W którą strone do łazienki? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Magazyn->SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...