Skocz do zawartości
traktor

Edytor Html?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno probuje zrobic jakis szablon na strone. Robie jakis prosty szablon w photoshopie, tne go na czesci i zapisuje dla weba. Szukam edytora html w ktorym moglbym otworzyc to co zapisalem dla weba, dodac menu ( po lewej ) i tresc ( po srodku ). Moglibyscie mi cos polecic? Bylbym zadowolony gdyby program byl darmowy, albo chociaz trial. Z gory dziekuje.

PS. Szablon zrobilem z tego tutoriala - http://www.webphotoshop.pl/index.php?go=tu...w_all&no=16 , ale nie wiem jak gosc wstawil na srodek ten tekst "Dlaczego warto mieć własną stronę www" i linki w menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukasz edytora textowego czy wysiwyg? Z textowych to ja osobiście używam notepad++. Zazwyczaj jak tnę lay to potem ręcznie go umieszczam w recznie stworzonym htmlu. Nie wiem jak u Ciebie znajomość htmla, ale była by skazana... podobnie z cssem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem, to fotoszop generuje przeciez gotową stronę w htmlu... ctrl+alt+shift+s :).. którą można od razu otworzyć przeglądarką. Co prawda nie jest to html wysokich lotów (przynajmniej w wersji fotoszop7) ale wysiwygiem dało by się już coś tam upchać. Może wybierasz nie ta opcję exportu do weba...

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi