mario-m72 Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam wszystkich,od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem karty GeCube Radeon X1950 XT 512 .Na karcie udało mi sie wycisnąć 682/1620 przy temperaturach 33 idle i w stresie 57 i karta pracuje na napięciu wg.atitools 1.6v.Przy powyższych temperaturach korci mnie podjechać jeszcze napięciem na rdzeniu, ingerując w bios za pomocą RaBiT-2.2.1.Moje pytanko ,jakie jest bezpieczne napiecie jakie moge zapodać na rdzeń i jaka jest dopuszczalna temperatura żebym nie usmażył karty z góry dzieki za wszystkie podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 6 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2007 Zapodaj fotke tej karty. Ktora to rewizja 1 czy 2?? Cosik za duze masz napiecie na tej grafie. 1,6V to ja mielm na mocno podkreconej grafie (takie samo pcb, o ile masz rewizje 1). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario-m72 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Na karcie napisane jest rev.2 .Co do napiecia wydaje mi sie że jest O.K jakbym za duzo przewalił to by sie strasznie grzała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witam wszystkich,od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem karty GeCube Radeon X1950 XT 512 .Na karcie udało mi sie wycisnąć 682/1620 przy temperaturach 33 idle i w stresie 57 i karta pracuje na napięciu wg.atitools 1.6v.Przy powyższych temperaturach korci mnie podjechać jeszcze napięciem na rdzeniu, ingerując w bios za pomocą RaBiT-2.2.1.Moje pytanko ,jakie jest bezpieczne napiecie jakie moge zapodać na rdzeń i jaka jest dopuszczalna temperatura żebym nie usmażył karty z góry dzieki za wszystkie podpowiedzi Witaj mam pytanie jakie miałeś temperaturki na oryginalnym chłodzeniu bo u mnie jest 50 idle stres 80 i zastanawiam się nad wymianą, ja mam SAPPHIRE i ten wiatrak potrafi się nieźle rozkręcić jest wtedy głośny, nie wiem czy opłaca się kombinować z innym radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario-m72 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witaj mam pytanie jakie miałeś temperaturki na oryginalnym chłodzeniu bo u mnie jest 50 idle stres 80 i zastanawiam się nad wymianą, ja mam SAPPHIRE i ten wiatrak potrafi się nieźle rozkręcić jest wtedy głośny, nie wiem czy opłaca się kombinować z innym radiatorem. Hm........... nawet nie pytaj,normalnie w idle 50 ,ale już jak troche pograłem temperatura dochodziła jak u ciebie do 80.Poza tym oryginalne chłodzenie strasznie głośne ,nic tylko zmieniac na Accelero S1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...