KRISTERS Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam nagrywarke LG gsa-4163B i mam taki oto problem: Kupiłem 2 płyty DVD dl 8.5GB i nie mogę przepalić.Chwilke czyta i pokazuje się komunikat: "Zakończono niepowodzeniem" i cośtam że nie możliwy jest zapis w trybie DAO. Przepaliłem normalną płyte CD i DVD i śmigają a czemu tych nie moge?? Dodam że już kiedyś wypalałem płyte 8.5GB i nadal śmiga. Co jest? Prosze o pomoc pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Podaj dokładny komunikat. Poza tym nagrywarki DVD (i nie tylko; zwłaszcza LG) miały to do siebie, że lubiło w nich coś siadać - to nie chciało zapisywać DVD, to CD, to tylko RW, czasami po pewnym czasie płyty nagrywały się coraz wolniej i tak dalej. Sprawdź jeszcze czy nie jest to wina płyt i czy to samo dzieje się na innym komputerze - jeżeli tak to masz prawie 100% pewności że wina leży po stronie nie w pełni sprawnej nagrywarki i najlepiej będzie ją oddać na gwarancji. Jednak to tak na marginesie - na razie nie możemy potwierdzić (jak i wykluczyć) tego. Musisz podać całą treść komunikatu. Skoro nie idzie nagrać w trybie DAO, to może spróbuj w trybie TAO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 (edytowane) Ja mialem kiedys opcje ze niechcialo mi nagrywac plyt cdr a cdrw nagrywalo. Dalem na gwarancje i dali mi nowke sztuke. U ciebie pewnie cos podobnego jest. Sprobuj moze wgrac nowy bios. Moze pomoze Edytowane 7 Listopada 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...